Přiživit se dá na všem

Můžeme řešit jakoukoliv krizi, ale vždycky se najdou lidé, kteří ji využijí pro svůj vlastní prospěch, který by za normálních okolností nikdy nezískali.

Nebudu zde nikoho konkrétně jmenovat, ani na něj házet špínu, protože to bych musel psát kroniku a ne blog, ale jak jsem již na začátku předeslal, na lidském utrpení a problémech se nejlépe staví budoucnost. Budoucnost těch, kteří mají mindráky, že doposud nic v životě nedokázali, těch, kteří by jinak nic zásadního změnit nemohli. Leč vždy najednou přijde chvíle, kdy se to v nich změní a hle! Rázem je z každého expert a pomalu snad i politik.

 

Počínaje začátkem uprchlické krize se v našich končinách objevili zástupy „odborníků“ na řešení krize, „expertů“ na islamismus a jiných pochybných individuí, které jsme doposud v našich médiích neviděli. Možná, bychom je ani vidět nechtěli, jenže to bychom nesměli být v Čechách, zemi neomezených možností.

 

Tento článek není kritikou ani stížností. Je jen pouhou připomínkou toho, jak snadno uvěří se bláznům a podivným existencím. Netvrdím, že se zde vyrojili jako včely na med jen podivíni, to bych si zase protiřečil, ale faktem zůstává, že převaha je na druhé straně těch, kteří pro vlastní zviditelnění zakládají všemožná sdružení a skupiny za účelem „zfanatizování davů.“

 

Co závěrem? Nic moc, snad jen to, aby každý dle svého uvážení rozlišoval mezi dobrem a zlem, pravdou a lží a hlavně: Nevěřil hned všemu, co vidí, ale nejprve si onu pravdu zjistil na vlastní pěst, neb lidi by neměli býti stádem poslušných robotů, ale individuálními lidskými bytostmi se svým vlastním rozumem.

Autor: Michal Sabó | středa 16.9.2015 19:41 | karma článku: 12,73 | přečteno: 410x