Názor kardinála na znásilnění? Ostuda církve!

Úterní slova kardinála Duky pobouřila nemalou část národa. Člověk si až pokládá otázku, jak je možné, že hlava naší církve může beztrestně říci něco tak odporného??? Měl by následovat trest??

 

Osobně se přiznám k tomu, že jsem si vždy kardinála Duky vážil. Neskromně řečeno byl vždy na správné straně a jeho názory vždy budili respekt. To, co ale předvedl není je pobuřující. Jeho výrok, že: "Vojáci, kteří znásilní ženu, jednají podle něj pod tlakem emocí a vášní ve stavu agonie" díky čemuž jsou vlastně také obětí situace, je něco tak zvráceného, že to nemá obdoby. Jak by se nyní měl zachovat??

 

Téma znásilnění je s ohledem na válku na Ukrajině velmi citlivé téma. To, co páchají Rusové na civilním obyvatelstvu opravdu není omluvitelné. Příkladem jsou jejich telefony domů, kdy se ruští vojáci doslova chlubí tím, že si jako trofeje berou ukrajinské ženy. Hnus, prasárna a věc, za kterou by se neměli ruští vojáci litovat, ale bez soudu kastrovat!

 

Jak se vůbec někdo může zastávat na mol nadraných okupantů, kteří si na Ukrajinu vyjeli jako na prodloužený víkend značka: Vem si co chceš, udělej si dobře. Ano, ruští vojáci jednají podle emocí, ale ne podle emocí agónie a stresu, ale pod vlivem emocí pudu primitivních lidí, co chtějí jen ukojit ty nejnižší pudy. Zastávat se těchto lidí, je trestné!

 

Zastat se člověka, co jednal pod tlakem emocí, můžete v případě žena, která takového násilníka probodne. Na to má oběť plné právo, ale obráceně?? Mlčeti slov. Těmito slovy, kardinál Duka silně přestřelil a měl by se urychleně kát.

 

Co čekat od člověka, který už před lety šokoval samotný Vatikán svým prohlášením o tom, že případy sexuálního zneužívání katolickými hodnostáři jsou jen hysterií. Osobní selhání?? Těžko říci. Téma znásilnění je u nás velké tabu. Co chtít po právním systému, kde za krádež dostanete větší trest, než za znásilnění. Je až s podivem, že se tomuto kontroverznímu problému věnuje teprve současná vláda a roky ho nikdo neřešil. Co, ale s kardinálem??

 

Odstoupit nebo se veřejně omluvit. Pokud bude k tématu mlčet a nenastoupí sebekritika, podřezává si vlastní židli. Jsou věci, které se dají přehlížet a které ne. Povinností slušných lidí není mlčet, ale problémy řešit a zabraňovat páchání zla!

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Sabó | čtvrtek 28.4.2022 6:19 | karma článku: 25,56 | přečteno: 693x