Mateřství je jinde....

Neustále slyšíme o tom, jak bylo nalezeno mrtvé tělo novorozence. V dnešní době, kdy je prakticky v každém krajském městě Babybox je to až k neuvěření. Člověka doslova zaplavuje vlna hnusu a nevole. Jak je možné, že žena 9 měsíců nosí dítě pod srdcem a pak ho prostě jen tak „odloží?“

Nic mě nedokáže pobouřit jako právě toto. Žijeme v 21. století a stále se dějí takové to věci. Prostě hnus. Kde se stala chyba? Dříve, když žena nechtěla své dítě (ať už z jakéhokoliv důvodu), tak ho odložila ke dveřím nejbližšího kostela nebo špitálu. A dnes?

 

První Babybox byl v Čechách otevřen v roce 2005 a od té doby se jich zprovoznily desítky. Je to nejlepší způsob, jak se vzdát nechtěného dítěte. Hlavně je bezpečný a dítěti se řádově během minut dostane lékařské péče. A teď mi vysvětlete, proč, když u nás máme tyto možnosti, se zde neustále opakují taková zvěrstva?

 

Chápu, že mnohé ženy nemají prostředky ani sílu na to, postarat o své novorozeně, ale berme v potaz, že u nás žijí tisíce žen, které touží po dítěti a nemohou ho mít. Není přeci jen lepší odložit „lidsky“ potomka tam, kde je o něj postaráno a odkud bude následně předáno milujícím náhradním rodičům?

 

Děsí mě neustálý přísun nových zpráv o mrtvých a zamordovaných novorozencích. Člověk by čekal, že nový život je dar a ne přítěž, které se musí zbavit.  Hrůza, hrůza, hrůza. Co se musí v téhle zemi stát, aby se podobné věci neděly? Má se snad každé rodičce vyplatit nehorázná suma peněz? No člověk nikdy neví. Třeba by „za prachy“ mnohé ženy zanechaly těchto zvěrstev. Peníze dělají člověka, leč kazí charakter.

 

Naštěstí ne každá matka, co své dítě nechce je taková bestie a tak se v Babyboxech „zachrání“ ročně mnoho dětí, které se následně dostanou do nových milujících rodin. Ještě, že tak. Mějme na paměti, ale stále to, že krkavčích matek, je u nás stále dost….

Autor: Michal Sabó | čtvrtek 26.3.2015 18:09 | karma článku: 8,81 | přečteno: 412x