Ještě větší blbec, než jsme čekali

Homer Simpson je amatér. Proti ruským velitelům, kteří nařídili útok na jadernou elektrárnu v Záporoží, rozhodně. Toto už není válka za demokracii, ale válka na zastavení šílence.

 

Když jsem kolem půlnoci sledoval zprávy o tom, že se blíží ruská vojska k záporožské elektrárně, tak jsem jako každý cítil mírnou nervozitu. Ano, strategická výhra Ruska, ale zase ne taková tragédie. Jakmile jsem si ale ráno přečetl informace o tom, že ruská vojska do elektrárny střílí....Zkoprněl jsem. Normální, racionální člověk, dokonce i dítě ví, co je atomová elektrárna zač. A přesto ten trouba nařídil palbu??? Jak je vidět, Rusku vládne fanatik.

 

O co vlastně Rusku jde??? Export a Import nula, trhy v krachu, celý svět je nenávidí a přesto stále pokračují v útoku na Ukrajinu. Řekneme si, že je Putin blázen. Normální cvok, kterému hráblo a chová se iracionálně, ale co když tomu tak není??? Co když celé to odtržení od světa má nějaký pádný důvod?

 

Buďme trochu fantasté. Co když si Putin natolik usmyslel svůj sen o velkém Rusku tak, že si "násilím" vytvoří svou novou železnou oponu? Vžijte se do pozice Putina. Jeho země je odstřižená od všeho "západního." Může si ve velkém rozjet cenzuru, propagandu, policejní stát. Orwellovské 1984 v praxi. Jediná pravda je ta, co řekne vláda. Manipulace s lidskou myslí, ovlivňování historie a bum. Lidi s jednotnými informacemi se přizpůsobí a nechají sebou manipulovat. Nemáme výrobky ze západu?? Uděláme si svoje a lepší (ha ha ha). I tato idea by ho mohla napadnout, ale proveditelnost??? Doufejme mizivá.

 

Díky bohu za to, že miliony lidi v Rusku pochopili, co je jejich prezident zač. Denně riskují perzekuci a demonstrují proti válce. Policie rozjela rozsáhlé zatýkání, ale věznice nemají nekonečnou kapacitu. Napětí stoupá a nespokojených lidí je čím dál tím více. Už i vysocí představitelé Ruska mají pochybnosti vůči své vládě. Nechci být falešným prorokem, ale dávám Putinovi dva, tři dny, než to tam opravdu bouchne velkou, celostátní revolucí. Vojska na Ukrajině, v zemi chaos, lid v ulicích. Jak tohle může dopadnout? Máme očekávat stejný scénář jako v Rumunsku v roce 1989? Budeme sledovat popravy ruské vlády v živém přenosu? Nebo dopadne revolta krvavým potlačením lidu? Musíme doufat, že nespokojený ruský národ sesadí svého vůdce, a dosadí si nového. Bylo by milé, kdyby tato země konečně mohla zažít opravdovou demokracii. Přejme jim to, jako přejme ukrajinskému lidu mír. To Ukrajina je teď nejdůležitější. Musíme jim nadále pomáhat a doufat, že v této své nejtěžší chvíli obstojí...

 

 

 

 

Autor: Michal Sabó | pátek 4.3.2022 15:34 | karma článku: 18,19 | přečteno: 547x