Dovolená v tuzemsku má zelenou

No ještě aby ne, když se všichni nervují s uprchlíky, co se „roztahují“ po celé Evropě. Tak trochu s nadsázkou řečeno, ale vážně. Vypadá to tak, že lidé opravdu nehodlají nic riskovat.

 

Ať se hnete kamkoliv, tak na vás ze všech stran prýští tok informací a spekulací o vlně přistěhovalců do EU. Jednomu to je putna, druhý je nespokojený a třetí pomalu vyhání Blanické rytíře z „nory“ a bije na poplach. Přišlo to znenadání, leč přece. Ignorovali jsme situaci tak dlouho, dokud jsme nešlápli do vosího hnízda.

 

Padá zde tedy otázka: Dotkne se nynější situace nějak cestovního ruchu? Je to tak 50 na 50. Spousta lidí určitě kvůli chaosu na jihu ruší své plány na slunnou dovolenou, leč na druhou stranu jsou i tací, kteří to celé nevnímají jako hrozbu.

 

Často ve zprávách slyšíme o násilnostech přistěhovalců na „domorodcích.“ Závěr si o tom musí udělat každý sám, zda-li je považuje za dobře promyšlenou fabulaci nebo ne. Můj názor? Nejsem sice pro přistěhovalce, ale musím říci, že spousta zpráv je dosti přitažená za vlasy.

 

Proto, jak jsem předeslal v názvu článku, se nejvíce radují tuzemští provozovatelé rekreačních zařízení, protože ví, že opravdu velká část naší populace nebude nic riskovat a rozhodne se dovolenou trávit v klidu domova. No nedivme se. Dobře mířená televizní propaganda dokáže udělat s myslí člověka neblahé věci.

 

Nechci býti skeptik, ale myslím, že po těchto prázdninách nebude žádné rekreační středisko řešit finanční problémy, neb se nasytí do syta. Snad jen cestovní kanceláře pocítí mírnou propast, ale to už je jen na nás, jak se rozhodneme se svým volnem naložit.

Autor: Michal Sabó | čtvrtek 25.6.2015 21:33 | karma článku: 6,05 | přečteno: 358x