Čínská apokalypsa - Zahubí nás všechny nová mutace covidu?

V Evropě je situace s covidem na dobré cestě se ho zbavit. Máme tu ale problém. V Číně tepe nová pandemie. Miliony nakažených, kolaps zdravotnictví, exodus. Máme se bát příchodu nové vlny? Čeká nás opět karanténa a doba temna??

Máme diktatury, svět nic neví

Problémem všech diktatur, jakými jsou Severní Korea, Rusko a Čína je, že nesdělují počty nakažených světové zdravotnické organizaci (WHO). Do světa pouští veselé a optimistické záběry spokojených lidí, ale v reálu mají apokalypsu. Dle odhadů je nyní v Číně přes 800 miliónů nakažených. V Rusku je to kolem milionu. Riziko je nadmíru vysoké a tyto státy s tím nic nedělají. Máme mít oprávněný strach?

 

 

Špatné očkování, trasování a naprostá ignorace

Mizerné vakcíny čínské provenience a nízká proočkovanost spolu se strategií nulové tolerance bránící postupnému promořování. To je ten problém. "Totalitní" očkování (viz. ruský Sputnik) bylo vyhodnoceno jako nekvalitní. Samotná Čína dostala x krát nabídku na kvalitní vakcíny ze a pomoc ze západu, ale ve své hrdosti a nabubřelosti ho odmítla. Výsledky vidíme sami. Těch málo dostupných záběrů přeplněných nemocnic a plných márnic svědčí o naprosté katastrofě, která se zemí šíří. Movitější Číňané se snaží dostat do Evropy. Tady je ten problém. Roznášení nemoc jako před 3. lety. Jsou tu rizika na nové mutace???

 

 

Čína: Nová rizika?

Naši virologové potvrdili, že Čína je momentálně ideálním regionem pro vznik nové mnohem nebezpečnější varianty. Co se nás Evropanů týče: Vliv posílené imunity očkováním a proděláním nemoci navíc může u nás v budoucnu slábnout. To povede ke zvýšené vnímavosti populace k případným dalším vlnám. Jak ale, naši experti říkají: je prý spíše nepravděpodobné, že bychom u nás znovu viděli dramatické dopady z prvních měsíců pandemie covidu a žádné extrémně dominantní, nové verze už se nedočkáme. Jestli, že se v Číně objeví nová mutace, už pro nás nebude natolik ohrožující, jako ty předchozí. Díky bohu. Čína je však v rámci globálu stále problém. Pokud v zemi nedojde k rapidním změnám, je tady stále to pomyslné "možná."

 

 

Tak bude ta pandemie nebo ne??

Jeden z předních vědců v boji proti covidu, německý virolog Christian Drosten sice tvrdí, že pandemie nemoci covid-19 skončila, a že šíření Koronaviru během letošní zimy je endemické, ale též varuje před Čínou. Čína prostě přistupuje k řešení pandemie chybným způsobem, kterým se snaží donutit lidi k naprostému lockdownu. Již od léta jsme mohli vidět, jak se izolovala celá města, v naději před šířením nemoci. Obrazy hodné románu 1984. Prázdné ulice hlídané vojáky, a lidé uzavřeni doma. Čína se na jednu stranu prezentuje jako zdravá, moderní země, ale na stranu druhou je zemí těžkých represí a naprostého pohrdání lidským životem.

 

 

V Číně už to jiné nebude. Komunista raději zemře a stáhne svojí zemi do pekla, než aby připustil, že má problém a požádal svět o pomoc. Prý se Číny nemáme bát. Budeme tomu tedy věřit, ale nějak si nemohu pomoci...pořád se mi vybavují záběry před pandemií, kdy jsme tu pohromu v Číně zcela ignorovali, a pak se propadli do doby covidové. Musíme doufat, že to soudruzi zvládnou. Nic jiného nám ani nezbývá...

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Sabó | čtvrtek 5.1.2023 7:26 | karma článku: 22,33 | přečteno: 2039x