Čunkoviny o Romech u nedělního oběda

Otázky Václava Moravce budou v neděli 24. června věnovány Romům. Česká televize bude diskuzi o této menšině věnovat speciální díl s diváky v Ústí nad Labem. A hádejte kdo bude o Romech „zasvěceně“ diskutovat. Ano, vicepremiér Jiří Čunek.

I přesto, že šéf zelených několikrát zopakoval, že budou na Čunka tlačit, aby se k této problematice již nevyjadřoval, přijde s ním před diváky diskutovat právě reprezentantka Strany zelených Džamila Stehlíková.

Debata v televizi nic nevyřeší, ČT poskytne Čunkovi pouze prostor, aby mohl odvést pozornost z jeho úplatkářské aféry zpět na jeho siláckou rétoriku vůči Romům. Prohodí svých pár Čunkovin, jak Romové zneužívají dávky, jak by měli pracovat atd. atd. Bude se prostě snažit populistickými výroky zastavit klesající preference KDU-ČSL, které v některých průzkumech klesly pod hranici 5%.

Džamila Stehlíková bude muset čelit jednoduchým demagogickým argumentům. Opravdu jí to nezávidím a divím se Straně zelených, že k této předem prohrané a zbytečné diskuzi s panem Čunkem přistoupila.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Ryšavý | pátek 22.6.2007 11:11 | karma článku: 16,62 | přečteno: 1649x