Základem jsou spolehlivé informace

Vycházím převážně z televizních a rozhlasových zpráv a snažím se brát vážně prohlášení odborníků všeho druhu. Stačí to?

Především se máme dobře. Tak to říkají politici. Ekonomové v podstatě také, jen připomínají, že jsme asi na vrcholu ekonomického cyklu. Musí to vědět, protože krize jsou k fungování současné ekonomiky nutné. (Pár let poctivě pracovat, pak přijít o práci a o úspory, investice ztratí cenu a exekuce startují. A tak dokolečka dokola. Celý svět je zadlužený.) Milionáři a miliardáři souhlasí, a mlčí. (Jedno procento obyvatel planety prý vlastní polovinu všeho.) Máme se dobře. Máme jen tisíce bezdomovců, jen statisíce lidí v exekuci, statisíce důchodců na hraně chudoby. Tolik zprávy. Někteří nemají byty a jiní na byty. V podstatě se máme dobře.

Žijeme si nejen dobře a i v bezpečí. V Iránu demonstrují, protože mají velkou nezaměstnanost. (Nerad bych se mýlil, ale o nic větší než ve Španělsku. Pokud tedy nemám špatné informace.) U nás jsme na tom asi čtyřikrát lépe. V Iránu mají velkou inflaci a tedy draho. U nás jsme na tom asi třikrát lépe. Tam jim vypínají sociální sítě, u nás pouze udáváme nekorektní weby. Tam se korumpuje a narušují zákony, u nás se takové drobnosti nesledují, a když, tak léta plynou.

Ono to chce správný pohled na věc. Nedávno jsme se dozvěděli, že na jihu Arabského poloostrova bombardovali sunnitští „spojenci“ arabské koalice šíitské „povstalce“. Šíitská koalice sunnitské povstalce nebombardovala asi proto, že takové slovní spojení neexistuje. Strefili se dobře. Na tržnici. To už je taková tradice strefovat se na tržnice, náměstí, koncerty, oslavy. Bombardovat umíme dobře.

No a teď nám zbývá vyslovit prognózu. Jsme na tom dobře. Protože pokud je Irán podle našeho zpravodajství před katastrofou, pak my můžeme být pár let v klidu. Tak to vyplývá z porovnání oficiálních dat.

Autor: Karel Ryšán | úterý 9.1.2018 9:36 | karma článku: 17,29 | přečteno: 303x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25