Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Grafoman na úrovni té španělské kozy.

1 0
možnosti

Vážený pane autore, já s vámi nesouhlasím. Neměl by platit spíše ten, kdo udělal chybné rozhodnutí? Pro by měla mladá generace financovat stávající důchodce a ještě si sama naspořit na důchod? Proč by měla financovat hokusy pokusy svých rodičů? Copak mladá generace může za to, že stávající důchodci trvale svým rozhodnutím ve volbách odmítali přeměnu průběžného systému na něco normálního a udržitelného? Průběžný systém je teď každoročně 50 mld. v mínusu a očekává se, že do 20 let to bude každoročně kolem 150–200 mld. To bude teprve šlupka. Kde na tohle chcete vzít? Sedřete mladé z kůže?

1 0
možnosti

J77i16ř66í 36R48o23d

17. 12. 2016 13:49

Vážený pane,

i Vy si pletete sociální a zdravotní daň se sociálním a zdravotním pojištěním. Uvědomte si, prosím, že platby současného sociálního "pojištění" nemají s pojištěním Vaší osoby nic společného. Jde o daň, jejíž výběr rok co rok je utracen ze 100% na výplatu důchodů pro stávající důchodce. O důchodové pojištění pracující osoby na své stáří vůbec nejde. Jsou strany, které si tuto situaci uvědomují a chtějí postupný přechod z průběžného systému na skutečné pojištění(nebo alespoň chtějí umožnit připojištění každé osoby). Jsou však strany(nyní vládnou), které si neudržitelnost současného systému neuvědomují a dokonce zodpovědné lidi odrazují od plateb skutečného pojištění(zrušený třetí pilíř).

5 0
možnosti

Ale kde, socky s Ano a KDU si neudržitelnost důchodového systému moc dobře uvědomují, jenomže zásadně myslí na maximálně 4 roky dopředu, a opravdu neodkladné problémy, které by vyžadovaly nepopulární řešení, se snaží odkopnout co nejdál do budoucnosti, kde se jich řešení buď nebude týkat, a nebo bude situace už natolik katastrofální, že budou lidi souhlasit s čímkoli.

4 1
možnosti
Foto

I80v53o 54P50a47t40t93a

17. 12. 2016 12:16

Pane Ryšáne, není to zlé. Jen v posledním odstavci o pracujících důchodcích, kteří si odvodem sociálního pojištění spoří na svůj důchod, se zcela míjíte s realitou. Napíšete za slova "příslušné pojištění" do závorky (daň) ...a stejně Vám to nic neříká. Takže aby bylo jasno. Státem garantovaný důchodový pilíř je financován průběžně (mezigeneračně). To znamená, že nikdo si nespoří na svůj důchod! Na náš důchod přispějí ze svého odvodu sociálního "pojištění" až naše děti. Pokud je nemáme, tak si musíme ušetřit na svůj starobní důchod přesně tu částku, kterou ušetříme na dětech. Díky špatně nastavenému I. důchodovému pilíři obdrží bezdětní 80 % starobního důchodu neprávem, protože od zcela cizích dětí, které nevychovali. V průměru na jednoho bezdětného starobního důchodce musí přispět cizí děti částkou 1 600 000,- Kč. Z makroekonomického pohledu dělá nezasloužené, protože investicemi do dětí nekryté čerpání v současnosti 37,5 miliardy korun ročně. Až odejdou do důchodu silné ročníky ze 70. let, tak uvedená částka stoupne na 120 miliard korun bez započtení inflace.

2 1
možnosti

J90i75ř94í 16R59o60d

17. 12. 2016 13:51

Přesně tak

0 0
možnosti

Skvěle a výstižně napsáno - karma. Jen drobná připomínka. Z části vašeho blogu cituji:

"...předchozí vlády byly v tomto směru horší. Omlouvá je jen to, že šlo o bezcitné asociální chamtivce."

K tomu jen drobná oprava: neřekl bych že je to omlouvá protože...Spíš bych řekl: to lze pochopit, protože to byli asociální chamtivce.

2 2
možnosti

V57i68l76é40m 75B71a45r71á28k

15. 12. 2016 10:08

Nemáte naspořeno nic. Stát všechno prožral a ještě se zadlužil, resp. zadlužili jej politici, aby si za volební dárečky u takových jako vy koupili hlasy.

Žijeme v nejbohatším období civilizace a ještě jsme v době hospodářské konjuktury. Co se bude dít, až dojde zase k recesi, stoupne nezaměstnanost, všichni ti zadlužení nebudou mít najednou na splátky (jak překvapivé)?

Myslím, že s tímto bolestínským uvažováním (jsme chudí, bezbranní, žijeme špatně) a závistí (dívejte, ti mají více....), tak začne teprve vyvlastňovací fičák, pronásledování bohatších........

7 4
možnosti

Jen dokazujete jak sociálně tupí a demagogičtí jsou přívrženci pravice.

1) Nedivte se že někdo kdo je chudý, uvažuje bolestínsky (mne se to naštěstí netýká, tj není to tak že trafená husa kejhá). Jen tupec to nechápe.

2) Za pravicových vlád se stát zadlužil nejvíce a z dob jejich vládnutí také pochází také většina afér typu zlodějiny, mafiánství (kmotři), klientelizmus.

A tito pravicoví politici ještě mají tu drzost mluvit o odpovědnosti - to se mi nožík v kapse otvírá když tuto nechutnou demagogii poslouchám.

2 9
možnosti

Nesouhlasím s touhle větou :

" Slibujete zvýšení minimální mzdy a důchodů. Nedělám si zbytečné iluze, protože to mohla vláda prosadit už dřív. I když musím uznat, že předchozí vlády byly v tomto směru horší. Omlouvá je jen to, že šlo o bezcitné asociální chamtivce.

Zdroj: http://rysan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=573685

Chamtivost ve vládě je neomluvitelná ! ŠKODÍ CELÉ SPOLEČNOSTI .

1 0
možnosti

J75i51ř88í 63M59a24c35e98k

15. 12. 2016 8:11

Ano, jak píšete, předchozí vlády byly v tomto směru horší. Jenže v jedné z nich seděl Sobotka jako (dost mizerný) ministr financí. K jeho dobru musím uvést, že je přece jen trošičku lepší premiér než byl ministr. Tehdy to s ním bylo naprosto strašné.

6 1
možnosti

J49i95ř10í 14R77o64d

17. 12. 2016 13:58

Sobotka je hlupák, který potřebuje hloupé voliče. Nic víc

3 0
možnosti

J39a31r49d16a 93S42o40k42o29l

15. 12. 2016 5:33

Pane autote! lidé vstupují do politiky kvůli penězům pro sebe a svoji rodinu a ne kvůli vašemu důchodu. Nato jsou tu voliči aby zvolili takové lidi kteří budou spravedlivjeji rozdělovat a hospodařit. Takže přestaňte slepě poslouchat předvolební báchorky a rozhlédněte se koho budete příště volit.

3 4
možnosti

je to tak, voliči nerozpoznají kdo je jen ohlupuje a kdo by pro ně i něco udělal. Ale i v kandidátkách je problém,strany si dají na kandidátky jména, která si samy předem vybraly a tak má volič velmi omezený výběr, může volit vždy jen to menší zlo, z těch předem přecezených jmen. A to nám sem zavedl Klaus po vzoru KSČ, kdy strany lidem dávají předpřipravené kandidátky, a pak je skoro jedno, koho volič zvolí. S majitelem jména je strana domluvená již dopředu, jinak by se na kandidátku vůbec nedostal. A to je další podfuk straníků na tomto národu.

3 2
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik