Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Všichni diskutujeme o tom co je a co bude.Já se pozastavuji nad tím,že lidé co rozkradli peníze na důchody z nás důchodců mají slušně řečeno srandu,místo toho aby byli za katrem.Slušný člověk když udělá chybu v zaměstnání,tak může být rád,že odejde dohodou a ministr,šév firmy a jakýkoliv vedoucí pracovník odejde s tučným odstupným a je vysmátej.Pan Sobotka i když jsem ho chtěl pojmenovat tak jako na sociálních sítích může vyměnit všechny ministry i ty neunavené a stejně se nic nezmění.Bohužel mě nenapadá nikdo kdo je nahradí,aby byl alespoň někdo z těch co poctivě do důchodu pracovali spokojen-Já mám život zasebou,ale mám pocit,že těm mladým je to jedno.Jejich názory zde v diskuzích jsou,že důchodci mají peněz dost a už nic nepotřebují.Když se člověk už toho důchodu dožije tak by si chtěl užít toho co nemohl,než odešli děti z domova.Kdo se snažil pokud pracoval,má důchod s kterým se dá žít,ale na zahraniční dovolené to není.Bude spousta oponentů,kteří mě budou kritizovat,ale Ti ještě neví co je v životě čeká.

10 0
možnosti
TP

T14o18m90á92š 53P86í19c92l

14. 12. 2016 23:16

Tak, uvažoval jsem o karmě, ale za ten vtípek v posledních dvou řádcích nedám ;-D

0 0
možnosti
JH

J56a89n 67H57l68e43d93í39k

14. 12. 2016 20:44

ten, kdo má připomínky k věci, že si léta platil pomocí zaměstnavatele na důchod, by si měl uvědomit, že nepracujících cigánů u nás žilo cca stodvacet tisíc a dnes je to cca 390.000 a číslo roste trvale a stále rychleji, čili vaše příspěvky sežrali vaši drazí spoluobčané, kteří nepřispěli nikdy ničím.ZA DRUHÉ-- Sobotka potřebuje poslušné vládní úředníky a proto jejich počet trvale navyšuje do nebývale obrovitého stavu.-- ZA TŘETÍ studium slovens.vysokoškoláků v počtu 35.000 stojí pražskou erární pokladnu měsíčně cca 3,8 miliardy, jen v UK pracuje v této edukační fabrice 8.000 pedagogů vč.pomoc.zaměstn., nepočítaje laciného bydlení na kolejích a jídla v menzách, a cca 8-ti tisícikorunového stipendia za 1 měsíc.-- K tomu připočtěte různé zcela zbytečné neziskové organizace a úhrady - výkupného za dobrodruhy

16 1
možnosti
RC

35 tisic studentu za 3.8 mld. mesicne? Jste se zblaznil, ne? To by bylo 100 tisic mesicne8-o8-o8-o8-o

0 0
možnosti
Foto

ŘECKO: Všichni důchodci kteří berou méně jak 850 euro dostanou třináctý důchod.

4 0
možnosti
JV

Smutné čtení o smutné zemi, smutných lidech a naivním premiérovi......

5 0
možnosti
Foto

No já nevím, ale mám dojem, že ohledně těch žebráků byste měl psát spíš rumunskému premiérovi, případně jejich šéfům , kteří je vozí na štace v mercedesech

1 9
možnosti
Foto

J76a46k92u36b 88R98o89t80h

14. 12. 2016 10:23

Zaplať Bůh ještě fungují normální rodiny, kde je zvykem, že děti starým rodičům vrací jim poskytovanou péči a lásku. Proto takové ufňukané mrmlání například od své maminky neslyším. I když - onehdy mrmlala, že v tom španělském hotelu, kam si vyrazila na pár dnů k moři, bylo moc Rusáků. Ale to je tak jediné.:-/

7 12
možnosti
Foto

Možná vás to překvapí, ale je dost starých lidí, kteří děti, které by se o ně v stáří postarali, nemají.... někteří je už nemají.

Ale hlavně - ti důchodci si vlastně "spořili" u státu a ten jim teď říká, že jejich úspory nemá. Vy jste zřejmě pro, aby to místo státu důchodcům spláceli jejich děti. Inu.... taky přístup. (Jen nikomu nepůjčujte peníze)

22 0
možnosti
VH

Máte pravdu - poctivě jsem pracoval celý aktivní život. S výjimkou jednoho měsíce jsem nebyl nezaměstnaný. Ovšem příslušné pojištění (daň) jsem platil jen posledních 10 let aktivního života. Do roku 1991 se žádné pojištění neplatilo. Rovněž vím, že nemám ve státní pokladně nic naspořeno, protože státní důchod je realizován průběžným způsobem - tedy co se vybere, to se proplatí. Tak je to realizováno od počátku tohoto pojištění (původně existujícího jen pro státní zaměstnance, kteří byli tzv. "pod penzí").

4 0
možnosti
Foto

To není úplně přesné. Průběžný způsob je jen SYSTÉM financování, ale "naspoření" existovalo a bylo také tak mnohokrát ventilováno ve srovnání s důchodovou reformou (neuskutečněnou). Z vašeho příjmu se peníze samozřejmě neukládaly, byly průběžně používány, ale váš důchod měl a má být hrazen z dalších, jiných příjmů. Proto je to součástí SR a není to penzijní fond. A i když se nevybere, tak jsou penze pod státní garancí, tedy měly by být vypláceny.

5 0
možnosti
JJ

J20i74ř39í 75J38o49n44á13š

14. 12. 2016 10:13

Skvěle napsáno,souhlas a karma!R^:-)

4 1
možnosti
RC

Ne ze bych fandil pridavani platu poslancu, ale vite, ze za predchozich 10 let rostl plat poslance o 5%, zatimco prumerna mzda o 50%?

1 2
možnosti
VH

Máte pravdu. Ovšem zdaněný plat a nezdaněné náhrady mně i tak připadají příliš vysoké za cca 55% účast na jednání, možná jednou za měsíc pronesenou řeč a pak už jen při hlasování mávání rukama podle pokynů loutkovodiče, stojícího před lavicemi příslušného klubu. (Samozřejmě - výjimkou jsou funkcionáři klubů nebo parlamentu. Však také mají až 40% přípatek za tu námahu.)

Aby bylo jasno: nejde až tolik o jejich příjem. Jde o to, že parlament je nejen žvanírna, ale i hlasovací divadlo. A komedii lze pořídit laciněji.

5 0
možnosti