V čem souhlasím s prezidentem

Nedávno jsem zahlédl zprávu o nemoci známého umělce. A hned nato další. Není důležité jestli jde   nebo nejde o moje oblíbence, fakt je, že takový případ nelze přehlédnout.

Bulvár živí prostoduché krásky, pečlivá registrace milenek netalentované „hvězdy“, ale i osobní tragédie. U primátů je pozoruhodné, že příslušníka druhu v nesnázích opatrují a projevují mu pozornost. U lidských hyen ne. (Promiňte hyeny.)  Každá profese má svou šmíru a bulvární novinář je prostě jen novinář druhé kategorie.

Bohužel, konzument drbů si bulvár žádá. Těší ho pomluvy, zlomyslnost a kochá se obrázky půvabných žen, které neumí přilákat pozornost jinak než tím, že se svléknou. Kdekoliv a kdykoliv. Nezbývá než ignorovat. Pokud si  před podobnými jedinci uplivnete pak budete pokládáni za nevychovance vy a ne oni.

Necitlivé informace šíří bohužel všechna média. To víte, konkurenční boj je tvrdý a vydělávat chce každý. Jakýmkoliv způsobem. Mě znechutily spekulace o tom jak dlouho dokáže nemocný odolávat (čili jak dlouho přežije). Zanechme řečí  jak musí být statečný. Něco o tom vím. Diagnóza smrtelné nemoci šokuje, následuje bezradnost, deprese,  strašné pocity. I když jsem dětské modlitbičky dávno zapomněl, v duchu jsem se denně modlil, vlastně nevím ke komu. A obavy nikdy zcela nezmizí. Chybí-li ohleduplnost okolí, je život nemocného těžký.

Ať mám vztah k prezidentovi jakýkoli, v jednom jsem s ním od tohoto okamžiku zajedno. Mnozí novináři jsou bez sociální inteligence, možná bez inteligence vůbec, úplatní a prodejní, nevzdělaní a prolhaní. Je mně líto.

A těm dvěma kteří mají stejnou smůlu jako miliony dalších přeji hodně štěstí a dobré lékaře. Budou-li mít oboje, pak jednoho dne poznají, že nejcennější dny života mají ještě před sebou. Ať si je hodně užijí.

Poznámka:

Vysoce postavený ústavní činitel, ten nejvyšší soudce, prohlásil do televize, že posledních dvacet pět let přineslo do společnosti slušnost. Je zvláštní, že každý žadatel o zbrojní průkaz musí mít lékařské vyšetření, uvažuje se o psychologických testech. Politik a vysoký státní úředník ne. Je nejvyšší čas to změnit. Alespoň v případech podezření na demenci. 

Autor: Karel Ryšán | středa 26.11.2014 11:52 | karma článku: 26,32 | přečteno: 1296x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25