Už zase?

K  EET se vyjadřuje kdekdo. Ne a ne přestat. Kdekdo říkám záměrně, občané, prosperující hospodští a prodejci se už nevzrušují. Pokud ovšem má někdo jednoho zákazníka za dvě hodiny…co že říkají teoretici o konkurenci?

Pokládám zásahy státu do každé maličkosti za důsledek snahy udržet zaměstnanost neproduktivních státních zaměstnanců. To je ovšem tvrzení, které kompetentní nechtějí slyšet, o nápravě ani nemluvě. Na druhou stranu je fakt, že bez kontroly a sankcí to často nejde. Zůstaňme u EET a podívejme se na argumenty.

Lepší výběr daní. To je oficiální tvrzení. Netroufám si komentovat.

Protiargumenty jsou košatější. Omezení svobody, kreativity (v čem?), iniciativy (jaké?). Dozor, presumpce viny, loupež, udavačství, represe a další. To jsem si nevymyslel, to jsem opsal z příspěvku v tisku. Pokud nechcete číst dál, uvažujte příležitostně o pravdivosti tvrzení, že největší lež se skrývá za košatými frázemi. Za slovy, za kterými není vidět nic konkrétního. Hlasateli velkých ideálů jsou často mladí, pohybující se mezi posluchárnou vš, barem a počítačem. Lidé v terénu vidí život jinak.

Pokud vás čtení neomrzelo, pak si odpovězte na některou z následujících otázek. Překračuje se rychlost v obci? Přejíždí se přes plnou čáru? Existují řidiči pod vlivem? Krade se v obchodech i mimo ně? Sklízejí nenechavci úrodu v sadech? Pytlačí se? Jsou přepadáni senioři? Perou se fanoušci sportovních klubů? Hází se nedopalky na chodník? Šidí se na váze? Šidí se na kvalitě potravin? Existuje falšování značkových výrobků? Mají někteří lidé falešná vysvědčení odborné způsobilosti? Kradou se kreditní karty? Netřídí někteří z nás odpad? Vstupuje se do zákazu vstupu? Rozdělávají se ohně v lesích? Podvádí se u zkoušek? Jezdí někteří lidé v MHD načerno? Pracují načerno? Podvádí na daních? Odvádějí daně do daňových rájů? Tunelují a odklánějí? Kouří se i tam, kde se to nemá? Zabírají aktivisté soukromé majetky? Poškozují sprejeři soukromé i veřejné majetky?  …

Ne? A nikdy jste o něčem podobné neslyšeli? Pak vám gratuluji, na takových jako vy stojí budoucnost lidstva. Jen na vás a poctivých prodejcích, kteří nesnáší EET.

V každém případě je na čase, abyste svou schopnost odhalovat výjimečné nepravosti dali do služeb policie. Určitě vám budou vděčni. A jakákoliv kontrola bude v budoucnu zbytečná.

Autor: Karel Ryšán | pondělí 18.9.2017 11:39 | karma článku: 16,32 | přečteno: 743x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25