Tak jak to doopravdy je??

Informace takové i makové. Už dlouho.   Navzájem se vylučují a fakta nikde. Samozřejmě mám na mysli EET.

Ovšemže se obávám krachu živnostníků. Potřebuji je, ale překvapuje mě, že je tato skutečnost překvapuje. Základem úspěšného podnikání je totiž konkurence. A jak nás učili, slabí a neschopní budou odpadat. Nechápu, že někdo chce tuto podmínku zrušit. Naštěstí zatím masívní úbytek pro mě potřebných služeb nenastal. Doufám, že ani nenastane.

Hodně se mluví o tom, že nastane zdražování. No, pokud by skutečně byl provoz EET tak finančně náročný, pak by to bylo pochopitelné. Jenže v posledních týdnech jsem byl bombardován nabídkami na dodávku služeb a zařízení pro elektronickou evidenci. Předpokládám, že dnes má připojení na internet každá babička, cena nabízeného hardware spíš směšná v době kdy vám darovaný mobil pod deset tisíc hodí  –náctiletý frajer při nejbližší příležitosti do kanálu jako zastaralý a služba za měsíční paušál v ceně stokorun. Pak skutečně zbývá jen domněnka, že v tísni jsou ti, kdo doposud šidili.

Nabízí se tu jedno systémové řešení. Ponechat zaměstnancům platbu daně z příjmu na jejich osobním rozhodnutí. Určitě by se našli takoví, kteří by odmítli příspěvek státu na stavbu silnic, na kulturu a další věci placené ze státní kasy. Každý by podporoval jen to, co opravdu potřebuje. Státní rozpočet by do měsíce zkrachoval, nebylo by na výplaty státním zaměstnancům atd. Tudy zřejmě cesta nevede.

Zběžná prohlídka mého (i vašeho) okolí ukazuje, že jediný, kdo má problémy s náklady jsou nízkopříjmové skupiny. Ti co nemají žádný příjem (tedy oficiálně) vždycky nějakou korunu od státu dostanou, ti co mají střední a vyšší příjem jsou za vodou. Stačí se podívat, jak si kdo žije. Tedy pokud nežije na dluh.

Prostě platit se musí. Proto také mnozí z nás pokládají ekonomy za zločince. Ale když už to musí být, tak bych rád věděl, jak to s tím chudnutím a obohacením díky EET je. Řekne konečně někdo na příkladu malé restaurace nebo hospody jaké jsou počáteční náklady, měsíční provoz a za jak dlouho se při snížené dani a konkrétní návštěvnosti změna zaplatí? Mlácení prázdné slámy už bylo dost.

Autor: Karel Ryšán | čtvrtek 1.12.2016 14:50 | karma článku: 23,99 | přečteno: 759x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25