Diskuse

Řekové a my

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Velikost řecké armády není diktována z Bruselu. Její příčinou je trvalé napětí mezi Řeckem a Tureckem, které se čas od času projeví ve formě lokálního konfliktu (např. začátek dvacátých let, kyperská krize v letech sedmdesátých). Nebýt toho, že oba tyto státy jsou členem NATO, už dávno by mezi nimi vypukla regulérní válka. Pokud byste chtěl v Řecku omezit armádu, asi byste brzo visel.

0 0
možnosti
BP

Máte to trochu pomotané.Řekové možná něco dělají - otázkou je,co ale udělají.Srovnáváte nesrovnatelné.Já vynechám přebujelou byrokracii u nás,kamarádíčkování a nepotismus.Ale pořád něco konkrétního produkujeme,vyvážíme a prodáváme. Tedy - něco děláme a nakonec uděláme. Bohužel v Řecku se jenom dělá,otázkou je,co takový průměrný Řek udělá - a o tom vypovídá HDP na hlavu. A tam už jsme dávno před Řeky.

U nás stavebnictví,průmyslová výroba atp. je schopna vstřebat ještě možná i statisíce pracovníků.V řecku když vyhážete zbytečné úředníky,tak se nemají kam vrtnout - prostě je ekonomika nevstřebá ( reálně neuživí).

2 1
možnosti
DM

ach jo hdp per capita je samozřejmě v řecku větší,stejně jako produktivita, neplkejte.....

0 1
možnosti
Foto

Proč by měli Řekové lifrovat uprchlíky na srbskou hranici? Vždyť přece Srbsko na rozdíl od Řecka není členem Evropské unie.

Píšete, že rozbujelý klientelismus v Řecku mají na svědomí dlouhá léta turecké nadvlády. Jenže Turecko dnes poměrně velice dobře ekonomicky prosperuje, ačkoli není členem EU. Takže místo u nás ustáleného pojmu "turecké hospodářství" bychom měli spíše používat pojem "řecké hospodářství".

I když je částečná vina i na věřitelích, největší díl viny za svou dnešní situaci nesou sami Řekové. I vy pokud byste si půjčoval "rychlé prachy" od různých vykuků, doplatíte na to nakonec mnohem více než oni vykukové.

2 0
možnosti
KB

K77a49r88e16l 13B23o14k

8. 7. 2015 9:02

Z Vašich článků čiší Rudá záře nad Kladnem.

3 4
možnosti
JH

J31a12n 78H82y39n32e28k

8. 7. 2015 8:45

Dobře napsáno.

3 2
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik