Diskuse

Řekové a my

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Velikost řecké armády není diktována z Bruselu. Její příčinou je trvalé napětí mezi Řeckem a Tureckem, které se čas od času projeví ve formě lokálního konfliktu (např. začátek dvacátých let, kyperská krize v letech sedmdesátých). Nebýt toho, že oba tyto státy jsou členem NATO, už dávno by mezi nimi vypukla regulérní válka. Pokud byste chtěl v Řecku omezit armádu, asi byste brzo visel.

0 0
možnosti
BP

Máte to trochu pomotané.Řekové možná něco dělají - otázkou je,co ale udělají.Srovnáváte nesrovnatelné.Já vynechám přebujelou byrokracii u nás,kamarádíčkování a nepotismus.Ale pořád něco konkrétního produkujeme,vyvážíme a prodáváme. Tedy - něco děláme a nakonec uděláme. Bohužel v Řecku se jenom dělá,otázkou je,co takový průměrný Řek udělá - a o tom vypovídá HDP na hlavu. A tam už jsme dávno před Řeky.

U nás stavebnictví,průmyslová výroba atp. je schopna vstřebat ještě možná i statisíce pracovníků.V řecku když vyhážete zbytečné úředníky,tak se nemají kam vrtnout - prostě je ekonomika nevstřebá ( reálně neuživí).

2 1
možnosti
DM

ach jo hdp per capita je samozřejmě v řecku větší,stejně jako produktivita, neplkejte.....

0 1
možnosti
Foto

Proč by měli Řekové lifrovat uprchlíky na srbskou hranici? Vždyť přece Srbsko na rozdíl od Řecka není členem Evropské unie.

Píšete, že rozbujelý klientelismus v Řecku mají na svědomí dlouhá léta turecké nadvlády. Jenže Turecko dnes poměrně velice dobře ekonomicky prosperuje, ačkoli není členem EU. Takže místo u nás ustáleného pojmu "turecké hospodářství" bychom měli spíše používat pojem "řecké hospodářství".

I když je částečná vina i na věřitelích, největší díl viny za svou dnešní situaci nesou sami Řekové. I vy pokud byste si půjčoval "rychlé prachy" od různých vykuků, doplatíte na to nakonec mnohem více než oni vykukové.

2 0
možnosti
KB

K31a88r48e89l 68B48o83k

8. 7. 2015 9:02

Z Vašich článků čiší Rudá záře nad Kladnem.

3 4
možnosti
JH

J49a97n 22H42y82n52e12k

8. 7. 2015 8:45

Dobře napsáno.

3 2
možnosti