Okurková sezóna?

Nebude. Náš ministr obrany jehož kvalifikaci pro současnou funkci jsem viděl hlavně v roli kriminalisty v televizním seriálu zapomněl, že všichni zkušení politici mají své mluvčí, kteří jsou tu od toho aby zatloukali a zatloukali. Jinak k ničemu. A to se mu vymstilo.

Ten nejposlednější pisálek ho bude ještě dlouho propírat za poněkud nešťastné vyjádření, že existují lidé u kterých shluk uniforem vyvolává úzkost, odpor a deprese. Kluk který vyroste z obdivu k vojáčkům armádu nemusí. Ani tu vlastní. Většina mužských to vždycky dokazovala snahou vyhnout se vojně jak se dalo. Jinak v citaci nezaznělo nic jiného než toto.

Kdo tomu nevěří, nemusí vzpomínat na sovětskou „bratrskou pomoc“. Znám lidi ve kterých vzbudil tíseň masový výskyt soukromých ochranek v černých kombinézách v devadesátých letech. Kdo nechápe ať si doplní vzdělání a zjistí si, kdo chodil za války v černých uniformách. Fuj.

Občan by rád věřil jak policie pomáhá a chrání. Ale málo platné, příliš mnoho policistů signalizuje manifestaci, fotbalové chuligány a podobné radosti. A to nemluvím to „kukláčích“. Pohled na ně může nechat v klidu jen  opravdového tvrďáka.

Nejhorší na tom ovšem je to, co následuje. Jestliže se televizní moderátor, pan Ray, usilovně snaží aby mu host kývl na jeho názor, pak to není profesionál, ale manipulátor a profesní patolízal. Jenže taková je současná praxe. Politruci by se mohli učit. Vždyť  i neustálé omílání smrti Ivety B. svědčí o nedostatku citu. Vy jste ještě nezažili požadavek pozůstalých na smutečním rozloučení aby přítomní upustili od osobních kondolencí? Smrt v rodině je těžká, nejtěžší. A pozůstalí si zaslouží pochopení a klid.

Případným diskutujícím které uniformy neděsí doporučuji zkusit třeba rozvod. Každý kdo musí k soudu se cítí nepříjemně. A těm kdo stále nevěří přeji, aby se zcela bez viny zamíchali do nějaké vážné kauzy. Budou mít i v kalhotách.

Panu ministrovi se omlouvám za svou nedůvěru. Je nejen inteligentní, ale i normální. To totiž spolu nemusí souviset. Politika mu nesedí. Mezi tu sebranku  asi nepatří.

Autor: Karel Ryšán | čtvrtek 15.5.2014 8:12 | karma článku: 8,64 | přečteno: 248x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25