Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Naprostý souhlas.

Ale bohužel to funguje i jako propaganda. Když třeba sportovec veřejně vystoupí s nějakým názorem, tak s ním prostě vystoupil veřejně, a tudíž je veřejně kritizovatelný. I kdybych byl jasnovidec a i kdybych věděl, koho například Věra Čáslavská volí, neměl bych právo to nějak moc kritizovat, protože je to její volební hlas a ona volila jako občanka, nikoli jako celebrita, a volila tajně. Ale když vystoupí veřejně ve prospěch toho či onoho politika, tak je samozřejmě její vystoupení kritizovatelně stejně veřejně, jako vystoupila veřejně ona. A v těchto diskusích potom člověk čte: "A kolik zlatých medailí jste vyhrál vy, že kritizujete paní Čáslavskou?"

Ve skutečnosti názory paní Čáslavské jsou díky jejímu sportovními mistrovství směrodatnější než názory jiných lidí pouze v případě, že se hovoří o gymnastice. V tomtom oboru samozřejmě nemohu paní Čáslavské oponovat, stejně jako ona nemůže oponovat mně, kdyby řeč šla o mém oboru. Ale když se třeba vyjadřovala k Václavu Havlovi, tak nevidím důvod, proč by její názor měl být o to fundovanější, že ona má desítky medailí a já ani jednu. Navíc především ve vztahu k Havlovi její názor beru jako ještě méně směrodatný, protože tam je osobní vazba a vděčnost za určitou věc, kterou Havel udělal ve prospěch jednoho velice blízkého příbuzného paní Čáslavské.

Tím neříkám, že v mých očích mají názory všech lidí stejnou váhu, jak tomu je u hlasů vhozených do volební urny. Názory v mých očích mají váhu i toho, jak je příslušný člověk vzdělaný, inteligentní,. zkušený apod. Avšak nikoli podle toho, že je to celebrita.

7 2
možnosti
VK

Jste na první pohled moudrý muž. Komu nešla fyzika, matika, nebo chemie, neměl by se vyjadřovat ani k takovým věcem, jako armáda, nebo politika;-D;-D;-D

PS: uvedené předměty mi šly.;-)

2 0
možnosti
VK

Nevím proč pisatele kritizujete. Má pravdu v tom, že tito sluníčkáři a politici by se mnohdy v praktickém živitě  velmi obtížně uživili. Umělcům jde téměř  vždy o granty a politici, stačí se podívat na takové speciály jakými jsou dle mého názoru třeba pánové Sobotka a Benda, kteří započali svoji politickou dráhu, již jako studenti a stále se živí jenom neúčelným kecáním a velmi dobře si žijí z našich daní.

5 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik