Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Naprostý souhlas.

Ale bohužel to funguje i jako propaganda. Když třeba sportovec veřejně vystoupí s nějakým názorem, tak s ním prostě vystoupil veřejně, a tudíž je veřejně kritizovatelný. I kdybych byl jasnovidec a i kdybych věděl, koho například Věra Čáslavská volí, neměl bych právo to nějak moc kritizovat, protože je to její volební hlas a ona volila jako občanka, nikoli jako celebrita, a volila tajně. Ale když vystoupí veřejně ve prospěch toho či onoho politika, tak je samozřejmě její vystoupení kritizovatelně stejně veřejně, jako vystoupila veřejně ona. A v těchto diskusích potom člověk čte: "A kolik zlatých medailí jste vyhrál vy, že kritizujete paní Čáslavskou?"

Ve skutečnosti názory paní Čáslavské jsou díky jejímu sportovními mistrovství směrodatnější než názory jiných lidí pouze v případě, že se hovoří o gymnastice. V tomtom oboru samozřejmě nemohu paní Čáslavské oponovat, stejně jako ona nemůže oponovat mně, kdyby řeč šla o mém oboru. Ale když se třeba vyjadřovala k Václavu Havlovi, tak nevidím důvod, proč by její názor měl být o to fundovanější, že ona má desítky medailí a já ani jednu. Navíc především ve vztahu k Havlovi její názor beru jako ještě méně směrodatný, protože tam je osobní vazba a vděčnost za určitou věc, kterou Havel udělal ve prospěch jednoho velice blízkého příbuzného paní Čáslavské.

Tím neříkám, že v mých očích mají názory všech lidí stejnou váhu, jak tomu je u hlasů vhozených do volební urny. Názory v mých očích mají váhu i toho, jak je příslušný člověk vzdělaný, inteligentní,. zkušený apod. Avšak nikoli podle toho, že je to celebrita.

7 2
možnosti
VK

Jste na první pohled moudrý muž. Komu nešla fyzika, matika, nebo chemie, neměl by se vyjadřovat ani k takovým věcem, jako armáda, nebo politika;-D;-D;-D

PS: uvedené předměty mi šly.;-)

2 0
možnosti
VK

Nevím proč pisatele kritizujete. Má pravdu v tom, že tito sluníčkáři a politici by se mnohdy v praktickém živitě  velmi obtížně uživili. Umělcům jde téměř  vždy o granty a politici, stačí se podívat na takové speciály jakými jsou dle mého názoru třeba pánové Sobotka a Benda, kteří započali svoji politickou dráhu, již jako studenti a stále se živí jenom neúčelným kecáním a velmi dobře si žijí z našich daní.

5 0
možnosti