Konečně trochu štěstíčka. Nebo ne?

Na ekonomické problémy i uprchlickou krizi musejí státy EU hledat společnou odpověď. Žádný členský stát není schopen tyto problémy řešit samostatně.

To řekl Wolfgang Schäuble na tiskové konferenci po první části jednání širšího vedení Evropské lidové strany (EPP) o budoucnosti Evropské unie. Po diskusi šéf sekce EPP Mannfred Weber pojmenoval pět základních problémů, s nimiž se podle EPP musí vyrovnat a kterými se během tříhodinové(!) debaty členové širšího vedení zabývali. Jako první zmínil oblast ekonomiky, zejména nezaměstnanost mladých lidí,…

Češi, Češky a Češata, jásejte!

Konečně si nás silné státy unie všimly. A pravděpodobně se hlásí ke své odpovědnosti za české nízké platy, vysoké ceny, tradiční průmysl nahrazený montovnami a sklady. Budeme se mít tak jako v Německu, nebo alespoň ve Francii. Ale musíme být slyšet, protože totéž určitě napadne  Portugalce, Španěly, Italy, Řeky, Litevce, Lotyše, Estonce, Poláky, Maďary, Rumuny, Slováky – snad jsem nikoho nezapomněl. Tolik k ekonomické krizi.

Pokud se týká uprchlíků, vezměme si také příklad z Německa. Všechny pozveme, necháme projít, ty nejlepší přijmeme a zbylé pošleme dál. Důležité je, abychom si mohli vybrat jako první. Abychom nedopadli jako Francie, která má imigrantů dost, ale bohužel většinou nepoužitelných. Migranty, které nepotřebujeme předáme do Německa.

Jenže se ozývají škarohlídové, kteří kdesi vyhrabali faktická data. Například, že Švédsko, Německo i další země už jaksi nemají nadbytek prostředků a začaly migrantům omezovat a snižovat materiální podporu. To je logické, kde nic není, ani čert nebere. A to jsou prosím bohaté země. Takže migrantům nezbude než vzít za vděk nevalnou českou podporou nezaměstnaných. Ať se starají stejně jako naši. Potom se ovšem může stát, že náš sociální systém bude nutno spravedlivě ponížit a prokrátit i pro nás.

Nějak mě jásání přešlo.

Autor: Karel Ryšán | sobota 12.12.2015 15:58 | karma článku: 15,73 | přečteno: 251x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25