Konečně něco zásadního

Genderoví odborníci (odbornice) rázně zasáhli do nedokonalého mateřského jazyka. Jistě to dalo mnoho práce, nepochybně bylo nutné vytvořit nové týmy a uvolnit další finanční prostředky. Ale teď jsme vzorem pro celý svět.

Bývaly doby kdy pan doktor byl pan doktor. Jak v medicíně přibývalo žen zvykli jsme si na paní doktorky a nejen v medicíně. V mateřinkách máme paní učitelky,  pan učitel je něco jako lední medvěd v Keni. Ale až jich bude víc taky si zvykneme. Pokud na Mount Everest nepolezou čeští horolezci ale i české horolezkyně nebo horolezčata určitě si nové termíny oblíbíme. Jako každý živý jazyk je i čeština velmi pružná.

Budeme prosazovat aby primitivní zápaďáci konečně přestali říkat pan Smith a paní Smith, když tu je tolik správnějších možností. Paní Smithka, Smithová možná i  Smithkovka. Zamyslíme se nad tím jestli zachováme dvojice přítel a přítelkyně nebo po jejich vzoru boyfriend a girlfriend zavedeme klukpřítel a dívkapřítelkyně. Vzhledem k současným nejasnostem v termínu přítel a přítel (milenec) doporučuji zavést přítel a sexpřítel a totéž samozřejmě i ženském rodě. Aby bylo jasno. I když bádání nad tím jestli má být na dveřích cedulka ředitel nebo ředitelka je zbytečné. Prostě je to ředitelna podobně jako WC nebo kuchyně.

Vlastně by to mohlo být nejen dobré živobytí pro genderáky a genderačky (vidíte jak tvořím) ale i legrace pro normální lidi. Jen kdyby to nevymyslelo ministerstvo pro vzdělávání. Můj přítel tvrdí, že malým dětem nepatří do rukou sirky a kantorům peníze. Přítel prováděl kontroly za reálného socialismu. Dnes zírá jak je možno neefektivně utratit miliony za internet do škol, jednotnou maturitu která nebude jednotná (pokud vůbec bude) a za daleko horší projekty. Politici zvažují jestli ušetřit na státní správě pár procent. Jsem si jist, že ve  školství by se dalo vyhodit padesát procent řídících pracovníků(-ic) a ten zbytek by konečně dělat důležité a smysluplné věci aniž by jim v tom ti ostatní bránili. Pan ministr Janota by měl radost že ušetří pár miliard a kantoři by učili jako by se nechumelilo.

Jen bychom přišli o důkaz, že řídit může každý (-á) a to ani nemusí být z plzeňské fakulty.

Autor: Karel Ryšán | úterý 26.1.2010 8:27 | karma článku: 18,53 | přečteno: 692x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25