Jak prosté milý Watsone

Nechápu, proč se stále dokola probírají atentáty, teroristé a imigranti, když možná řešení se nabízejí. Existují  k tomu i instituce, ale nekonají. Tady jen stručná nabídka možných řešení.
  1. Je třeba zachovat rozvahu, nepanikařit, myslet a konat.
  2. Autoritou muslimů je imám. Je tedy zodpovědný nejen za sebe, ale za celou náboženskou obec. Je-li netolerantní, tak prostě a jednoduše deportovat do vlasti jeho původu, samozřejmě s celou širší rodinou – nejsme nelidové. Stačí do dvaceti čtyř hodin.
    Bohužel i na první pohled mírumilovní imámové jsou nedůvěryhodní. Každý vesnický funkcionář u hasičů ví, že chce-li pořádat veselici, musí přiložit ruce k dílu a nese odpovědnost za průběh akce. Pro imámy a další vůdčí osobnosti (včetně despotických otců rodin) platí totéž.
  3. Mnozí z migrantů vidí bezpracnou, pohodlnou existenci v Evropě. Co dělá ministerstvo zahraničí, když není schopno informovat pomocí svých zastupitelských úřadů, že život v Evropě není růžový ani pro některé Evropany? Nejde zase jen o jeden ze zbytečných úřadů?
  4. Všichni migranti bez ověřených dokladů budou okamžitě vráceni do nejbližší země mimo Schengen. Proč já musím mít občanský průkaz a čipovaný pas? Cítím se diskriminován vlastní vládou. Předpokládám, že balíček na cestu bude dostatečné zabezpečení. A námitka, že země za hranicí Schengenu nepřijímá je irelevantní. Když dokázali přejít hranice sem, umí se vrátit. V krajním případě vyložit padesát metrů od břehu, to se dá doplavat. Plovací vesty samozřejmě zdarma.
  5. Ekonomičtí migranti ze zemí mimo válečné zóny totéž. Výjimka pokud mají s některou firmou domluvený pracovní poměr.
  6. Všichni cizinci, kteří způsobí vážné ohrožení civilního obyvatelstva nebo recidivisté budou na náklady státu vráceni. A protože je prakticky nemyslitelné, že by v Evropě žili bez podpory svých příbuzných a známých, pak i s nimi. Výjimkou by mohlo být, že rodinný příslušník předá potenciálního zločince policii ještě před činem. Přísnější podmínky pro propouštění psychiatrických pacientů z léčby. Ještě dnes. Spoluobčané vnímající toto opatření jako zásah do osobních svobod budou přednostně vyšetřeni odborníkem.
  7. Funkcionáři státu ponesou odpovědnost politickou, ekonomickou i trestní. Prakticky to znamená, že pokud nejsou schopni problémům zabránit, pak odstoupí z politiky na věčné časy, vrátí příjem za dobu funkce nad průměrnou mzdu a budou opatřeni vyšetřovací vazbou až do rozhodnutí. Času a právníků je dost.
  8. Z peněz ušetřených v oblasti podpory nežádoucích migrantů budou rozšířeny detenční ústavy. Dá se předpokládat, že příslušnou odbornou péči budou vyžadovat klienti Merkelová, Hollande, ale i další osobnosti, včetně mnoha našich. Péče bude pochopitelně poskytována zcela zdarma a po neomezenou dobu.
  9. Všechny pomáhající osoby a organizace budou vyslány na mise do zemí, kde je pomoc potřebná. Náklady na cestu nese stát. Je nezbytně nutné pomoci budovat zemědělství, průmysl a stavebnictví tam, kde žijí lidé v tísni. Koncentrovat obyvatelstvo zeměkoule jen na jednom místě je technicky nemožné. Finančně budou akci zajišťovat jednotlivé státy podle svých možností a z ušetřených prostředků. Minimální mzda tam i tady bude zvýšena na úroveň celkových nákladů na migranta.
  10. Ti, kteří nejsou kvalifikovaní ale perspektivní a podnikatelská sféra o ně stojí, budou vyškoleni v potřebných profesích na náklady firem a po dobu rekvalifikace obdrží minimální mzdu. Po absolvování pak mzdu běžnou. Zaměstnaným je možné poskytnout přiměřené odlučné, ale není možné povolit přistěhování příbuzných pokud nebudou mít zajištěnou práci.

Je řada dalších způsobů jak řešit situaci ku prospěchu všech zúčastněných. V každém případě je nutno hlasitě vyslovit, že rozsvěcení svíček, soustrastné projevy a odsuzování trestných činů je lidsky pochopitelné, ale poněkud laciné. Poctivé hledání řešení není snadné, ale vyplatí se.

Autor: Karel Ryšán | středa 27.7.2016 8:00 | karma článku: 30,35 | přečteno: 766x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25