Dlouho jsme se smáli

Češi jsou smíšci od přírody. Smáli jsme se zprávě o Američance, která vysoudila náhradu, protože nebyla upozorněna na fakt, že káva je horká, u třešní chybělo upozornění, že obsahují pecky. A legrace se stupňovala.

Smáli jsme se harasmentu. Dokonce jsme termín přijali za svůj v krásné české verzi - harašení. Ani to nebyl konec. Dnes se řeší sexuální obtěžování. Dámy v nejlepším věku (po padesátce) se rozpomínají, jak byly před třiceti lety sexuálně obtěžovány. Samozřejmě nejen tak někým. Zřejmě jde o prestižní záležitost. Která by chtěla připustit, že bývala půvabnou dívkou a přesto, jak se v Čechách říká, byla plonk (single). Nejen to. Z obtěžování je nutno obvinit známou osobnost.  Obvinit místního ochmelku, nyní bezdomovce, to na úspěšnou reklamu nevypadá.

Prožil jsem značnou část života v převážně ženském kolektivu. Nevšiml jsem si, že by sebevědomé, tedy nezakomplexované ženy měly s muži problém. I kdyby se nějaký otrapa pokusil, každá by ho srovnala do latě. Muži byli možná vychovanější a rozhodně nebyli hloupí. Nevěřím, že dnes je situace jiná.

Vzpomínám na známou knížku soudniček, kde se mj. řešily případy soudních žalob o porušení slibu manželství. Manželství dnes neletí, ale žalob na sexuální obtěžování může být habaděj. Vlastně není nezbytné hned se soudit. Stačí se zviditelnit a věc důkladně rozmáznout. Stěžovatelky mají dobře nakročeno. Všichni víme, že pěkná aféra doprovázená nějakou tou lechtivou historkou případně fotkou je nejlepší reklama. Protože prosté odhalování a výměna partnerů už není in, hledají se nové formy.

V zájmu ochrany vyděšeného mužství bude nezbytně nutné ustanovit na příslušném ministerstvu komisi a vypracovat návrh formuláře, který bude každá žena povinně nosit u sebe. Na ní budou k zaškrtnutí kolonky a) potvrzuji, že mám zájem o lechtivé náznaky, b) potvrzuji, že souhlasím s nezávazným šmajchlováním, c) žádám o důvěrnější kontakt, pozdější  sex možný. A samozřejmě podpisy obou zúčastněných, nejlépe i nějakého svědka. Protože jinak se z těch nejslušnějších chlapců stanou zbabělci vyhýbající se i jízdě v přeplněném metru.

Ještě že mám léta. Za aktuální situace bych z ženského pracovního kolektivu pravděpodobně utekl a změnil profesi na strážce majáku osamělého ostrova. Jistota je jistota.

Určitým problémem bude formulář pro gaye. Bude trestným činem harašení mezi chlapy nebo obtěžování atraktivní dívkou? Asi to bude složitější, a aby nedocházelo k přehmatům, bude nutné navíc vyjádření psychologa nebo tak něco. Ale to přenecháme odborníkům. Na tuto problematiku se jistě nějací najdou.

Jistě i vy máte svůj kvalifikovaný názor. A protože nejde o legraci, ale velmi vážnou věc, rádi se o něj  podělíte. 

Autor: Karel Ryšán | neděle 5.11.2017 8:39 | karma článku: 41,58 | přečteno: 2427x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25