Byla by to legrace, kdyby…

…kdyby to nebylo vážné. Stovky dobře placených delegátů řeší imigrační invazi. A pokud se shodnou, je pravděpodobné, že během několika let by se situace mohla řešit.

Není to lehký úkol. Vrátit utečence do zemí původu je nehumánní. Naproti tomu zničit plavidla pašerákům lidí je all right. Předpokládá se, že přijdou o výdělek, jinou cestu nenajdou a utečenci moře prostě přeplavou. Skvělá úvaha.

Také je nutné dohodnout kvóty pro spravedlivé rozdělení běženců do Evropy. To opravdu vítám. Protože se dá předpokládat, že s požehnáním Bruselu budeme v brzké době rozdělovat i jiné ohrožené druhy, například kormorány nebo bobry. Ekologové asi budou mít námitky, ono se jim pořád něco nezdá, a budou poučovat, že každý organismus má svou niku a takové přesídlení nikdy není jednoduchá záležitost. Ale ekologové se mýlí. Když mohli Romové úspěšně osídlit park v centru města Rhodu a Arabové okolí Teplic, proč by nemohli Pákistánci žít na Letné. Tím spíš, že pro zimní bivakování je k dispozici Blanka.

Imigrace může podle některých zastánců pomoci naší ekonomice. Tedy ne hned.  Až časem, až když se cizinci aklimatizují, projdou zdravotními prohlídkami, naučí se trochu jazyk, případně nějaké užitečné řemeslo. Pochybuji, že indický lékař bude vážit cestu až do Evropy a když už, tak dál než do české kotliny.

Zatím máme svých lidí dost. Nevíme si rady s nezaměstnanými. Co také s rodinou kde tatínek je nezaměstnaný, matka v domácnosti, čtyři děti se základní školou, oba strýčkové invalidní a všechny tetičky na podpoře. Není pochyb, že když nás cizinci nevytrhnou, tak alespoň budou přežívat za minimální mzdu a odvádět daně pro rodiny domorodců v tísni. Ale to snad mohli dělat i doma?

Pravá legrace nastala teprve tehdy, když po vyslechnutých zprávách poslouchám pořad paní Jílkové. Jak lidé těžko shánějí práci. Jak agentury vykořisťují zaměstnance. Zbytečné řeči, takových případů známe. Ukrajince vidím na nejtěžších pracích a agentury prosperují. Stovky agentur, armáda sociálních pracovníků kteří nestíhají. Nějak nenalézám společnou myšlenku obou pořadů. Legrace jednoho rychle přejde.

Jsem zvědav jak ta kalamita dopadne. Asi špatně, protože když se nechce, tak je to horší než když se nemůže.

Autor: Karel Ryšán | pátek 24.4.2015 8:09 | karma článku: 21,00 | přečteno: 489x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Na obranu paní Schillerové

24.2.2019 v 9:16 | Karma: 38,25