Bosch Fresch Festival Plzeň 2016 - Jak to vidím já.

Festival, který je komerčně jeden z největších v ČR. V loňském roce jsem se zúčastnil s naší restaurací. Letošní rok jsem z prostého důvodu odmítl. A proč ? Dočtete se v mém článku.

Bosch Fresch Festival Plzeň 2016 Mejma očima :) .
Mnoho lidí mi kladlo otázku proč naše restaurace nebyla na fresch festivalu ? Tady máte odpověď.
Festival, který se honosí tím, že jde o soutěž o nejlepší restauraci daného kraje ? Blbost jde o klání restaurací, kteří si tento festival mohou dovolit. Finančně tak nákladná a na přípravu náročná akce, že radši na víkend sbalím krosnu a razím na čundr. Naše restaurace se zúčastnila v loňském roce a prodělek byl kolem XX.tis.( záměrně neuvedeno ) Vstup na festival je pro restaurace zpoplatněn částkou v loňském roce něco kolem XX. tis. ( záměrně neuvedeno ) letos to bylo zase o kousek nahoru. Teď si spočítejte náklady na lidi, nákup surovin a modlete se, že všechno prodáte nebo jste skoro na mizině, pokud za sebou nemáte silného partnera či nemáte našetřeno. Festival, který rujnuje restaurace se potvrdila má slova i na tento rok. Když jsem odmítl účast byl jsem považován za šílence a moje rozhodnutí následovalo pár restaurací. Kdysi hlásaná akce je dnes pro restaurace zcela zničující. Z původních 15 TOP jak hlásali pořadatelé jich už letošní rok bylo jen 13 a jsem zvědav kdo si toho všiml a pozastavil se nad tím ? Mnu proč asi. Protože ostatní mají rozum a nechtějí vyhazovat těžce vydřené peníze do větru a radši investují třeba do nákupu nových technologií či lépe investovaného marketingu. Prodejní ceny, které Vám určuje pořadatel je asi ten nejmenší problém a každý si nastaví gramáže dle ceny jak potřebuje. Dnešního dne se mi vše potvrdilo po telefonátu pořadatele plánovaného GrillFestu, který měl být ve dnech 25-26.6.2016 v prostorách DEPO2015. Je nám líto festival musíme zrušit. Na mojí otázku proč se mi potvrdil celý můj článek, který zde zveřejňuji. Restaurace jsou na mizině po Bosch Fresch Festivalu a nemají peníze již na to, aby nakoupily na festival, kde je ale startovné na spodní hranici. Mno což tak zabalím kufr a pojedu se zrelaxovat před náročnou zimní sezónou, která mně čeká. Článek je pouze můj názor na věc, o které se Však nikdo z majitelů a manažerů restaurací nechce bavit veřejně a ani nevím proč. Že by měli z někoho strach ?!?.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumil Rydrych | pátek 3.6.2016 10:19 | karma článku: 13,18 | přečteno: 354x