…Získá-li celý svět, ale svůj život ztratí?

„Matouš 16:26  Jaký prospěch bude mít člověk, získá-li celý svět, ale svůj život ztratí? A zač získá člověk svůj život zpět?“ Tento veršík je pro mě velkým napomenutím. Doba, ve které žijeme (a prostředí) je pro nás specifické tím, že žijeme v blahobytu. Máme, nač si vzpomeneme – technické vymoženosti, jídlo, pití, různé druhy zábavy. Rozhodnu-li se jít na výšku, tak jdu. Chci-li cestovat po světě – cestuji.

Samy o sobě, to nejsou špatné věci. Problém nastává, když se stanou tím nejdůležitějším, tím pro co žijeme. Na prvním místě má být Bůh. Často v televizi slýcháme, že ten či onen spáchal sebevraždu. Mnohdy jsou to lidé, kteří v životech dosáhli všeho. Lásky, štěstí, kariéry, peněz… Proč tedy ukončili život? Stáváse, že to co čemu přikládáme takovou váhu, selže a my pak ztrácíme smysl života. Když člověk má Boha na prvním místě, tak se nikdy nezklame. Život nebude procházet bez problému, ale bude vnímat, že není sám a Bůh ho bude naplňovat pokojem a požehnáním. A to nejkrásnější je, že v Bohu se nikdy nezklameme.

„1 Petrův 5:7  Všechnu `svou starost vložte na něj´, neboť mu na vás záleží.“

Někteří budou možná psát, že smyslem a naplněním pro ně je rodina. To je super, pro mě je to taky neskutečně důležité. Ale i tak v tom nenajdeme celkové spočinutí a klid. To je jen v Bohu. Rodina ani cokoliv jiného nám nedokáže nahradit Boha ani nám pomoct dostat se do nebe.

Předevčírem, jsem poslouchal svědectví muslima, který vyprávěl o tom, jak se stal křesťanem. Přišel o vše, bratr mu dal tři dny na odvolání, jinak ho chtěl zabít. Nemohl na pohřeb vlastní maminky… a právě v těchto těžkých situacích, mu Bůh dal tokový pokoj a klid jak nikdy. Proč by někdo riskoval smrt, kdyby neměl jistotu, že Bůh je? A jediný a živý Bůh je Ježíš? On je jedinou cestou k Otci.

Přeji, aby Duch Svatý otevíral vaše srdce pro Ježíše Krista a mohli jste ho poznat osobně. Amen

 

http://www.projektizrael.cz/internetova-tv.php

Autor: Daniel Rusz | úterý 10.5.2011 22:37 | karma článku: 13,01 | přečteno: 1146x
  • Další články autora

Daniel Rusz

Za „koho“ bojovat?

6.5.2014 v 14:51 | Karma: 6,67

Daniel Rusz

Naděje lepšího života

22.3.2012 v 11:06 | Karma: 7,93

Daniel Rusz

Položit život pro druhého

6.1.2012 v 10:33 | Karma: 13,21

Daniel Rusz

Víra, nikoli vědecký názor

4.1.2012 v 10:46 | Karma: 11,99

Daniel Rusz

Radost jménem spasení

31.12.2011 v 16:12 | Karma: 12,51