Za „koho“ bojovat?

Není dne ve kterém by nás media „nebombardovala“ informacemi o různých nepokojích a válečných konfliktech ve světě. Často, když slýcháváme tyto informace, ihned víme na kterou stranu bychom se postavili a kdo je v právu. Jindy je to o dost složitější. Asi každý z nás teď více vnímá (konflikt na Ukrajině) jak se nepokoje rozšiřuji a jsou čím dál blíže.

 

Změním teď úplně téma a budu směřovat k tomu co mě přimělo nad tím přemýšlet.

V posledních třech letech (intenzivně v posledním roce) jsem prožíval velice těžké období, do kterého jsem se dostal sám vinou špatných rozhodnutích.

 

Zadlužil jsem se. To se může stát každému a dá se z toho někdy i bez větších obtíží ven. Jenže tady začaly právě ty špatné rozhodnutí. Pomoc a naději jsem hledal v sázení a to mě zadlužilo o dost víc. Dlouho jsem si nepřipouštěl, že s tím mám problém a tudy cesta nevede. Před okolím se mi to dařilo tajit déle jak rok. Když vše prasklo, jsem vycestoval za prací do Velké Británie, kde jsem do teď. Mám myslím dobrou práci a možnost napravit co jsem pokazil.

 

Stále to není vůbec jednoduché období. Daleko o příbuzných, milované snoubenky, přátel... Často mě dobíhá minulost a musím řešit těžké situace. Byly dny kdy a chvíle kdy bych nejraději vše vzdal a přestal bojovat. A právě tady si kladu otázku: Za „koho/co“ bojovat?

 

Víte v tomhle mám už naštěstí jasno. Především bojuji za to abych nezklamal Boha a to co se mnou má v plánu, rodinu a lidi kteří mě mají rádi. Bojuji za brzký návrat a svatbu s mou Milovanou, abych napravil co jsem pokazil, abych urovnal vztahy, …

 

Je toho hodně co bych mohl napsat, ale základem je právě ta zmíněná otázka za „koho/co“? Lidé bojuji o přežití, peníze, moc, slávu, za rodiny, ... Jestli jste někdy četli mé předchozí články, tak víte, že to za co bojuji se nezměnilo. Jedinou naději pro lidstvo je Bůh, jedině On dává jak osobní (vnitřní) pokoj tak jedině On může dát celosvětový mír. Ne silou a mocí, nýbrž láskou. Člověk, byť ten nejlepší soudce se může mnohdy mýlit. Ale kdyby lidé hledali pomoc u Boha a konali jak je v Bibli psáno: „Miluj bližního svého,...“ tak by svět vypadal jinak.

 

Já ve svém boji pochopil (později, ale přece jen), že Bůh je tou nejlepší pomocí a cestou.S rukou na srdci mohu říci, že to On mě zachránil, pozvedl  a vede mě za lepším zířkem.

A co vy?

 

Autor: Daniel Rusz | úterý 6.5.2014 14:51 | karma článku: 6,67 | přečteno: 292x
  • Další články autora

Daniel Rusz

Naděje lepšího života

22.3.2012 v 11:06 | Karma: 7,93

Daniel Rusz

Položit život pro druhého

6.1.2012 v 10:33 | Karma: 13,21

Daniel Rusz

Víra, nikoli vědecký názor

4.1.2012 v 10:46 | Karma: 11,99

Daniel Rusz

Radost jménem spasení

31.12.2011 v 16:12 | Karma: 12,51