Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odborář každým coulem.

0 0
možnosti
PR

P45a45v97e84l 21R67u49s34ý

23. 5. 2024 21:12

Děkuji za konstruktivní příspěvek, budu nad vašimi argumenty přemýšlet.

0 0
možnosti
MK

No, a co kdyby se místo těchto šílené kombinace sociálně inženýrských konstruktů jen prostě zvýšil věk odchodu do důchodu a nechalo se svobodně na každém občanovi, jak se na stáří zajistí.

5 1
možnosti
PR

P68a20v90e94l 86R39u37s43ý

22. 5. 2024 8:10

Máte na mysli třeba to, že bezdětní by neměli nárok na důchod z průběžného systému, protože si nevychovali plátce do systému? No vy jste ale kruťas.

3 1
možnosti
PZ

K těm pracovním sobotám byste firmám zařídil odbyt?

3 0
možnosti
PR

P42a67v56e55l 23R65u55s49ý

22. 5. 2024 8:12

No třeba by ty pracovní soboty mohli věnovat vymýšlení, jak posílit poptávku po svých produktech.

0 0
možnosti
JK

Přidávání pracovních sobot? A co rovnou robotu?

3 0
možnosti
PD

Lžete vědomě, nebo máte jen klapky na očích?

Kromě mýtů, které byly jako řešení již několikrát vyvrácené (více míst ve školkách, například), si některé vaše body vysloveně odporují. Chcete zrušit státní příspěvek do třetího pilíře a zároveň chcete zavést kapitálový pilíř se státním příspěvkem, atd.

Nějak jsem neměl sílu to studovat celé, ale opět mě vaše názory jen utvrzují, ve správnosti mého pohledu na socialisty a odboráře obecně.

Přeji vám pěkný den.

9 3
možnosti
PR

P95a42v10e62l 44R80u30s82ý

22. 5. 2024 8:08

jednak to není přehled toho, co doporučuji, ale výběr škály možných více či méně vhodných přístupů, jednak je potřeba se vždy na tím zamyslet, bez toho jaksi k řešení dospět nelze. Třeba u příspěvku na III. pilíř, tam záleží na co se přispívá, tedy jaký je výsledek příspěvku. Pokud je to příspěvek jen ke spoření, tak je to deformace trhu bez efektu, pokud je to příspěvek na produkt, který odlehčí průběžnému systému, pak to smysl může dávat.

A vyhněte se prosím nálepkování. Brání to rozumné diskusi.

1 3
možnosti
LS

Pracovní sobota?

Navrhuji aby vláda zkusila sázet Sportku.

10 0
možnosti
IS

Pán je komunista ovládající základní funkce na kalkulačce. On se za komunistu zajisté nepovažuje. On by jenom páchal dobro.

15 4
možnosti
PD

Naprosto výstižně shrnuto.

5 2
možnosti
LV

Možnost 1 . Jak jste přišel k té sumě 15 - 20 tisíc? Myslíte. že kvůli 1 děcku jsou doma oba rodiče? A kolik rodičů je doma proto, že nemají kam dát dítě?

2 - snížením počtu odkladů nevyřešíte nic, mnoho z nich je zapříčiněno tím, že rodič je doma s dalším děckem. Zrušit devátou třídu je naprostý nesmysl. Zkrácení ZŠ bude muset být kompenzováno prodloužením SŠ, bez efektu. Vůbec nemáte páru o tom, co se ve škole učí.

3- Můžete vysvětlit, jak spořící nástroj skončí u majitelů finančních institucí? Totéž příspěvky na hypotéky a penzijní spoření.

5- Geniální nápad ubrat těm, co mají víc, a dát to těm, co mají míň. Kde jsem to už slyšel?

6- proč by měl někdo navracet úspory do státního rozpočtu? Proč by měl být trestán za to, že si spořil na důchod?

7- započítává se jen doba, po kterou bere podporu.

8- přiblížení zátěže OSVČ a zaměstnanců by mělo smysl, kdyby zaměstnanci přišli o nárok na dovolenou, kdyby si museli shánět práci sami nebo se postarat o to, aby za ně někdo vykonával jejich práci například v době jejich pracovní neschopnosti. Švarcsystém je nelegální a FÚ by jej měly potírat.

9- to je stejné jako nepodmíněný příjem. Demotivující. Většina lidí půjde do důchodu, jak jen to půjde, a pak budou skuhrat, že mají málo. A ANO, SPD a další obskurní strany budou mít neustále nabito.

10- souhlasím s tím, že by věřitelé měli být zodpovědnější a lépe prověřovat, komu půjčují. Ale nevidím souvislost mezi exekucemi a výší důchodů.

Došly mi odstavce, tak souhrnně: 11- to když zavedete, všechny Vaše předchozí kroky tím popřete. Příjem sociálního pojištění, což je hlavní příjem "důchodového" účtu, by se propadl skoro o polovinu. Přemýšlel jste o tom? 12- pokud chceme mít ekonomiku s vyšší přidanou hodnotou, nepotřebujeme ani tak migranty, jako spíš vzdělané lidi. Což vyvrací Váš bod 2, tedy zkrácení školy. 13- prodlužování pracovní doby je jistě řešení. Ale nestálo by pak za to přemýšlet například o návratu k otroctví? 14- nízký efekt, 15 - pokračování

7 0
možnosti
LV

15- jak chcete skloubit toto opatření s číslem 6?

16, 17 - Vyšší porodnost absolutně nic neřeší, alespoň ne dlouhodobě. Nově narození budou jednou také důchodci. Bude jich víc, budou tedy potřebovat ještě více novorozenců? Začarovaný kruh

18 - změna priorit? Jako že důchody jsou důležitější než výživa nebo obrana? A proč chcete odebrat ze sociální kapitoly, když celé je to o tom, jak do ní přidat?

19- Zákonná povinnost dětí vyživovat své rodiče? A kdo bude vyživovat jejich děti? A jak to koreluje s Vaší tezí o zvýšení porodnosti?

A závěr?

"Ještě jednou zdůrazňuji, že přístupy nehodnotím, uvádím příklady, z nichž osobně některé podporuji, s jinými nesouhlasím, některé jsou vyloženě vadné"

Zdroj: https://blog.idnes.cz/rusy/lze-ministr-stanjura-vedome-nebo-ma-jen-klapky-na-ocich.Bg24050592

Stanjura má tedy společně s Jurečkou na výběr výrazně více přístupů(a jejich kombinací) než pouhé tři k řešení důchodů.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/rusy/lze-ministr-stanjura-vedome-nebo-ma-jen-klapky-na-ocich.Bg24050592

Je fajn, že se nebojíte předložit k výběru i varianty "vyloženě vadné". Ale pak se nečilte, že si z nich nikdo nevybírá

8 0
možnosti
Foto

Co tak asi může vypadnout z odborového předáka.

Třeba to o podpoře porodnosti. Ti, jejichž děti by byly přínosem pro společnost, vzdělaní, slušní a dobře vydělávající lidé, na vaše pobídky kašlou, protože je nepotřebují. Oni totiž dost často nepotřebují ani děti, protože by je obíraly buď o čas na práci, nebo na zábavu. Skupiny, kde by se pobídky setkaly s pochopením je zase nepotřebují, protože tam už je dětí dost. Ale ty druhým na důchod vydělávat nebudou.

6 0
možnosti
PR

P48a76v51e87l 35R34u67s44ý

22. 5. 2024 8:32

Nálepkování? Od vás bych čekal lepší argumentaci.

Nejde o pobídky, ale jde o zohlednění toho, zda někdo měl děti, financoval je z vlastního výdělku a ne sociálních dávek, tedy s vysokou pravděpodobností vychoval plátce do systému. Vaše úvaha by se dala obrátit i takto:

Lidi s vysokými příjmy nepotřebují vyšší důchody, protože se stejně dokáží zajistit na stáří sami. Fajn, také možnost, udělat zápočet z příjmů nad první redukční hranici místo dnešních 26 % třeba na 10 %? No něco takového tu už bylo a Ústavní soud to shledal protiústavním. Nicméně nepostřehl, že stejně protiústavní je to, že se ve výměře důchodu nezohledňuje zásluha za řádnou výchovu dětí z vlastního výdělku a přičiněním. Tedy ani to nemohl konstatovat, protože to ještě nikdo k ÚS nedal.

0 0
možnosti

A to jste uvedl jen několik málo z možných kroků a srozumitelně. A zcela nechal stranou ekonomiku a kroky v této oblasti. Podobně se vyslovil stran nedostatku zubařů Šmucler. Také srozumitelně. Bohužel, takto nekompetentní vládu jsme po roce 89 opravdu neměli.

8 8
možnosti
ZH

Měli. Tu předchozí. Ta v této věci neudělala vůbec NIC. Jakousi studii, která se jasně vyjadřovala o nutnosti prodlužování věku odchodu do důchodu, Babiš diktátorsky smetl se stolu. A jiný návrh nepřinesl.

7 5
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 32,26
  • Průměrná čtenost 2619x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik