Chvála burčáku

Burčák je ojedinělý nápoj. Je oblíben napříč populačním spektrem. Svými vlastnostmi vyhovuje i náročným vitariánským pravidlům. Je živý. Kvasný proces, který v něm započal ještě stále probíhá a má blahodárný vliv na střevní mikroflóru. Můžeme ho ve skutečnosti užívat jako lék a to i ve velkém množství. Právě v tom velkém množství působí léčivě. Vyvolává očistné reakce v našich střevech, které nás posléze činí zdravějšími, čilejšími a nemocem odolnějšími.

Je pondělí a snažím se tento božský nápoj sehnat. Navštívil jsem místní vinotéku i zdravou výživu. V prvním lokále mě odkázali na čtvrtek dopoledne a v druhém na úterý dopoledne. Čili svými rychlejšími reakcemi si mě získala zdravá výživa. A kde jinde bych měl tento lektvar nakoupit než právě ve výživě, která je zdravá?

Již se nemůžu dočkat až budu pročišťovat své tělo od hnilobných zůstatků v mých střevech. Naliju do sebe tuto zlatavou šťávu a budu čekat až pozlatí mé vnitřnosti. Budu se zcela jistě cítit královsky a doufám, že pomocí své zlaté barvy získá burčák v mých střevech nadvládu. Toalety máme v našem domě dvě, což je jistě výhodou pro násilný zlatavý převrat v mých střevech. Doufám, že nedojde k defenestraci a všichni bývalí občané mých střev, kteří podporovali minulý režim odejdou dveřmi hezky uspořádaně jeden za druhým. Možná se vám jevím jako naivní revolucionářský snílek, ale věřím, že můj pěnivý hrdina dokáže zvládnout i bandu mikroorganizmových zločinců, kteří by chtěli vyskákat oknem.

Po revoluci zavládne klid na ulicích mého těla. Bude ticho jako po bitvě. Občasný střevní výbuch neodpálených min může ještě zaznít. Ale v ulicích už nikoho neuvidíte. Všude bude ticho. Pokud někdo před tím vyskakoval z okna tak teď už z něho ani nevyhlédne. A v tom tichu můžu přemýšlet nad tím, jestli se revoluce zdařila a zda ji za rok opakovat v případě, že korupce znovu proroste státním aparátem.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Rusnok | čtvrtek 25.10.2012 12:50 | karma článku: 9,70 | přečteno: 957x
  • Další články autora

Pavel Rusnok

Tolerance mého otce

10.6.2016 v 12:00 | Karma: 13,00

Pavel Rusnok

V cele s pětiletou dcerou

3.6.2016 v 12:10 | Karma: 30,13

Pavel Rusnok

Povinná maturita z tance

27.5.2016 v 11:58 | Karma: 15,06

Pavel Rusnok

RegioJet security

20.5.2016 v 14:03 | Karma: 17,23