Soulfly opět „rozsekají“ fanoušky v České republice.

A to hned třikrát. Poprvé to bude v pátek 8.června v Brně na Flédě, 9.června to rozbalí v Ostravě v klubu Garage a v neděli 10.června zakončí svou českou misi na festivalu Metalfest v Plzni.

Soulfly (název odkazuje na tragickou smrt Cavalerova nevlastního syna) se začali formovat v druhé polovině roku 1997 poté, co Max Cavalera v prosinci 1996 po čtrnácti letech opustil Sepulturu. Od svého vzniku skupina prošla nejednou personální změnou (v jejím středu se vystřídali mj. Logan Mader z Machine Head nebo Mike Doling ze Snot) a v současné době působí ve složení Max Cavalera (zpěv, kytara), Marc Rizzo (kytara), Tony Campos (baskytara) a David Kinkade (bicí a perkuse). A pestrostí nešetří ani všech osm dosavadních nahrávek Soulfly, na kterých Cavalerovu famózní fúzi thrash metalu a hardcoru s prvky latinsko-amerického etna v minulosti svým hlasem  “okořenili” např. Corey Taylor (Slipknot), Tom Araya (Slayer), Fred Durst (Limp Bizkit) nebo Sean Lennon.

Zajímavé hosty nepostrádá ani letošní novinka Enslaved, jež vyšla v polovině března a debutovala v první stovce hitparády TOP 200 časopisu Billboard. Té své hlasy propůjčili Dez Fafara z Coal Chamber či DevilDriver a Travis Ryan z Cattle Decapitation. Pilotním singlem z alba Enslaved je song World Scum.

Prvně se také na vzniku tohoto alba podíleli dva noví spoluhráči Soulfly - baskytarista  Tony Campos (ex-Asesino, Static-X, Ministry) a bubeník David Kinkade (ex-Borknagar, Malevolent Creation).

A takto to hrálo Soulfly 30.května 2010 v Lisaboně na Rock In Rio. Takto rozsekali fanoušky v Mountreux v roce 2002 a takto v roce 1998 na Monster of Rock v Buenos Aires.

Takže se je určitě na co těšit.

Předpokládaný setlist:

World Scum 

Blood, Fire, War, Hate 

Refuse/Resist  (Sepultura cover)

Prophecy 

Back To The Primitive  

Seek 'N' Strike  

Intervention / Iron Man  

Porrada / Walk  

Arise / Dead Embryonic Cells  (Sepultura cover) 

Troops Of Doom  (Sepultura cover) 

Attitude  (Sepultura cover) 

Roots Bloody Roots  (Sepultura cover)

Jumpdafuckup / Eye for an Eye

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Ručka | úterý 5.6.2012 21:44 | karma článku: 8,93 | přečteno: 846x