Král odešel, ať žije král – Max Cavalera

Skupina Sepultura je „dítětem“ bratrů Cavalerových. Max Cavalera byl její dlouholetý kytarista a zpěvák. Co je ale nejdůležitější. Napsal nejzásadnější hity skupiny.

Když v srpnu 1996 odjela Sepultura do britského Doningtonu na festival Monsters of Rock, nikdo nemohl tušit, že se stane tragédie, která úplně změní další běh kapely.

Doma ve Phoenixu měl autonehodu Maxův nevlastní syn Dana, který byl Maxovi hodně blízký. Nehoda měla tragickou dohru. Dana při ní zemřel. Maxe to hodně vzalo. Nemohl se s tím smířit. Proto po skončení podzimního turné z kapely odešel. Fanoušci, ani lidé z vydavatelství, do poslední chvíle nevěřili, že se tak stane. Max Cavalera Sepulturu porodil, vychoval a úspěšně provedl pubertou až do dospělosti, přesto se ji vzdal. Celkem v Sepultuře působil 12 let a se Sepulturou natočil 6 studiových alb, včetně těch nezásadnějších jako Chaos A.D. a Roots.

Jeho nástupce, americký kytarista a zpěvák (na kytaru hrál jen do roku 2005) Derrick Green, přišel do Sepultury v roce 1998 a působí tam dodnes, což je už 20 let. Se Sepulturou natočil 8 studiových alb.

Přesto má každý fanoušek této brazilské smečky za to, že Sepultura a Max Cavalera patří neodmyslitelně k sobě.

Autor: Jiří Ručka | sobota 16.6.2018 17:32 | karma článku: 13,14 | přečteno: 567x