Král odešel, ať žije král – Ben Moody

Americká rocková skupina Evanescence vznikla v roce 1995, ale až v roce 2003, kdy vydala svůj hudební debut Fallen, „vyletěla“ jak zářná kometa na hudební nebe.

Krom zpěvačky a pianistky Amy Lee, má na tak nečekaném vzestupu hlavní podíl kytarista a hudební skladatel Ben Moody. Na prvotině Fallen je podepsán jako autor pod všemi songy.  Vždyť hned 4 skladby se dostaly do top 50 britské singlové hitparády. Samotného alba Fallen se prodalo celosvětově více než 17 milionů kopií. Jenom ve Státech bylo 7 krát platinové a na Britských ostrovech hned čtyři krát.

Jenže ihned po vydání debutu Fallen, Ben Moody skupinu Evanescence opouští. Důvodem prý byly tvůrčí rozdíly v dalším směřování skupiny. V Evanescence hrál Ben Moody celkem 8 let.

Jeho nástupce Terry Bolsamo nebyl taktéž žádný „pán náhradník“. Již v roce 1995 hrál v Limp Bizkit a od roku 1996 v post-grungeových Cold.

Ihned po nástupu k Evanescence se Bolsamo vrhl na skládání hitových songů. Jako spoluautor napsal více než polovinu skladeb na dalším albu The Open Door. Toho se celosvětově prodalo více než 5 milionů kopií a skladba Call Me When You're Sober bodovala na všech světových hitparádách. Jenže předchozího úspěchů už album nedosáhlo.

Terry Bolsamo v roce 2015 Evanescence oficiálně opouští. Celkem tam hrál 12 let.

Koncertní playlist Evanescence, s kterým objíždí skupina svět, je stavěn hlavně na hitech z prvního alba Fallen, a fanoušci si ty hity stále žádají. Hned 7 skladeb z tohoto debutu Evanescence hrají.

Autor: Jiří Ručka | neděle 24.6.2018 19:02 | karma článku: 13,39 | přečteno: 297x