Joe After Trio + David Stypka & Bandjeez, Ostrava – klub Parník.

V pátek 17. října se konal v ostravském hudebním klubu Parník koncert jazzového tria Joe After Trio, kde jako host vystoupil v druhé části programu David Stypka se skupinou Bandjeez.

Tento pátek byl v Ostravě a okolí hudebně doslova našlapaný. Halu Tatran „bořili“ Horkýže Slíže, v Karviné zase zahráli na nostalgickou strunu Olympici a v Šenově na Horakůvce to rozbalili pro hardrockové nadšence Sjetý Gumy a Ahard. Takže, kdo měl chuť na živou hudbu, tak si určitě měl z čeho vybírat. Já si vybral komorní atmosféru v ostravském hudebním klubu Parník, kde se představilo jazzové trio Joe After Trio a jako speciální host David Stypka & Bandjeez, což je vlastně David Stypka + Joe After Trio.

První hodinku byly k slyšení jazzové standardy jako The Girl From Ipanema, Scrapple From The Apple nebo Watermelon Man od Herbie Hancocka v podání Joe After Tria.

Joe After Trio se předvedli ve skvělé formě. Všichni muzikanti odehráli koncert se srdcem na tom správném hudebním místě. Škoda, že jazz je dnes už jen okrajový hudební žánr, na který nechodí davy fanoušků, i když by si určitě zasloužil větší pozornost.

Na klavír v Joe After Triu a v Bandjeez hraje výjimečný talent Honza Uvira. Jeho hra měla duši. Duši klavíristy, který dokáže zahrát možné i nemožné kousky. Myslím, že v budoucnu o něm bude ještě hodně slyšet.

„Škopky“ obsluhoval Matěj Drabina, který svou přesnou rytmikou držel celý koncert v kolejích mezinárodního hudebního rychlíku.

V druhé části koncertu se představil David Stypka, který Joe After Trio přetransformoval na Bandjeez. Tento soubor pak zahrál čtyři kousky ze zatím jediného vydaného alba Čaruj.

Hlavní protagonista Joe After Tria a nový člen souboru Bandjeez - Josef Pak, se s kontrabasem opravdu mazlil. Laskal se s ním jak s dvacetiletou milenkou, které vlhlo celé tělo.

Koncert se vydařil, a i když návštěvnost byla opravdu komorní, všichni dorazivší fanoušci odcházeli spokojeni.

 

Autor: Jiří Ručka | neděle 19.10.2014 17:28 | karma článku: 11,15 | přečteno: 605x