Jak zaříznout český fotbal.

Kroměříž – Mladá Boleslav, odvetné semifinále Českého poháru...už dlouho jsem se tak nerozštílil u sledování fotbalového mače jako dnes, když jsem náhodou v přímém přenose sledoval odvetné utkání Ondrašovka cupu mezi Kroměříží a Mladou Boleslavi.

Byl to hnus. Tedy ne ze strany fotbalistů, ale ze strany rozhodčích. (…i když…) To, co předvedl hlavní arbitr Paták v první půli, stálo za pořádný lískanec tomuto „velkomožnému“. Podotýkám, že jsem si vsadil na vítězství Mladé Boleslavi s kurzem 1,43 : 1 pro Boleslav. A taky nejsem fanouškem fotbalové Kroměříže. Popravdě ani nevím, kde mají kroměřížští stadion. Ale chtěl jsem koukat na normální regulérní zápas, ale ne na frašku, kterou ve velkém rozehráli muži v černém a fotbalisti v modrobílém.

Hlavní rozhodčí udělil brankáři Voglovi červenou kartu za faul, který ani nemohl být. Nemohl být, protože útočník Chramosta byl jasně v ofsajdu. A let střemhlav do pokutového území stal taky za angažmá do Národního divadla (jen kdyby v onom divadle měli o herce Chramostova kalibru zájem). Spíše by měl dostat červenou kartu Chramosta a ne Vogl.

Po vyloučení kroměřížského brankáře už mužstvo z Moravy nemělo prakticky žádnou šanci. Hrát v deseti proti prvoligovému týmu, který sice předvedl výkon hodný „kopáčů“ z Horních Vidlákov, se dá. Jen by nesměli mít proti sobě ještě všechny sudí.

Ona už to podělala v minulém týdnu Slavie, když prohrála kontumačně s Olomoucí. Vlastně ji to podělali fanoušci. Hráči jsou v tom opravdu nevinně. A tak si myslím, že se na nejvyšším fotbalovém svazu „vrchnost“ domluvila, že dva Moravské fotbalové kluby nemůžou být v žádném případě ve finále Ondrašovka cupu. A nedej Bože, kdyby náhodou ti „Vidláci“ vyhráli. (Kteří asi?) Jaká že by to byla v Evropě ostuda. Nějaký třetiligový „vidlácký“ mančaft by hrál na stadioně takového Porta a Porto by pak mělo zavítat do Kroměříže. Vždyť tam ani nemají letiště! (mezinárodní) A „Čecháčci“ by zase utřeli. Penízky by šly na Moravu a do Čech by šel jen přenos (možná…)

Jediné, co mě na tomto zápase potěšilo, byl výkon „mladíků“ z kroměřížského FC. Dovolit si postavit proti „ostříleným“ harcovníkům z 1. ligy patnáctiletého mladíka Marka Havlíka bylo ani ne tak odvážné (určitý marketingový tah tam ale určitě byl)  jako výsměšné…

A co na to Českomoravský fotbalový svaz?

Autor: Jiří Ručka | úterý 10.5.2011 22:00 | karma článku: 27,55 | přečteno: 2816x