Jak poznáte na festu, že jste potkali slavnou českou kapelu ?

Jeden protřelý český muzikant uveřejnil na svém internetovém FB profilu stupido-desatero kapel, které se chovají na festivalech jak mistři světa, ale nemají na to ani omylem. Nedalo mi to, a tak jsem se rozhodl dát toto desatero na můj blog.

Podotýkám, že tento hudebník pamatuje začátky českého Heavy metalu na začátku osmdesátých let a nic jej jen tak nerozhodí. Ale jsou „hovada“, které nemají soudnost a proto jim to dává sežrat. A já se přidávám. I když nesdílím s oněmi muzikanty stejnou šatnu (v backstagei to někdy fakt vře), občas vidím a slyším nevídané a neslýchané, a někdy je to už na pováženou.

Stupido - desatero:

1. Postaví dodávku(y) tak, že všem překáží a zásadně neuhýbají.

2. Jejich bedňáci a řidiči mají trika s názvem kapely na hrudi a stojí ve dveřích, vchodech, přístupových cestách a všude, kde by je mohli návštěvníci akce vidět.   

3. Minimálně dvě předchozí kapely otravují s tím, že mají sebou scénu a že jim stavba bude trvat delší dobu, tak ať radši zkrátí set.

4. Nezdraví, čekají až je pozdravíte vy, i když jsou třeba mladší o deset a více let nebo jsou to sráči, kterým ještě teče mléko po bradě.

5. Jejich set začíná i končí větou: „Chceme vidět vaše ruce !“

6. Největší péči věnují prodejnímu stánku s cetkama, na kterých je název kapely.

7. Když hrají, stydíte se za ně, i jejich hudbu.

8. Když dohrají, zásadně nic neuklízí. Někdy není pohyb na podiu i delší dobu. Takže následující kapela aby to pomalu uklízela za ně. Ale jen sáhnete na jejích kytary nebo zesilovače, tak je oheň na střeše.

9. S fanoušky se fotí, jen když si koupí něco v jejích stánku s tretkami.

10. Mluví jen o tom, kolik jezdí kšeftů a používají zásadně slova "vyprodáno" , "narváno"..... Skutečnost je ale trochu jiná. Volné lístky rozdávají rádia v ještě stupidnějších soutěžích, aby na ně vůbec někdo přišel. 

Jako 11. bod přidává tento hudebník zahraniční „rádoby hvězdy“. Ty si nechají vyklidit backstage jen pro sebe. Krom nich a jejích crew tam nesmí nikdo jiný. A přitom v jejích rodné zemi hrají v nejhorších „špinavých“ pajzlech za „párek a pivo“. 

V diskuzi se přidávají i další promotéři a muzikanti.

- jejích zvukovka trvá, jak kdyby zvučili Iron Maiden

- nikdy nezačínají přesně (na festivalech je to pak problém)

- dávají přídavek, i když pod pódiem stojí 3 viditelně opilí fanoušci, kteří jsou rádi, že stojí

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Ručka | středa 8.5.2013 20:47 | karma článku: 22,22 | přečteno: 1386x