Hudební svět přišel o dalšího vynikajícího muzikanta.

14. dubna zemřel v důsledku srdeční příhody zpěvák a baskytarista – mozek skupiny Type O Negative – Peter Steele. 16. května zemřel na rakovinu žaludku malý velký muž – zpěvák James Ronnie Dio, 24. května opustil navždy tento svět baskytarista skupiny Slipknot – Paul Gray.

5. října zahynul při dopravní nehodě jeden z nejlepších současných rockových zpěváků – člen skupiny GotthardSteve Lee. Tuto smutnou zprávu jsem se dozvěděl včera v podvečer a hned jsem si zavzpomínal na jeho skvělé vystoupení ve Zlíně a ve Vizovicích, které s kapelou Gotthard předvedl.

Mnohým toto jméno nic neříká, mnozí ještě nikdy neslyšeli o kapele Gotthard. Ale pro rockové fanoušky není Gotthard jen horský masív ve Švýcarsku. Gotthard je pro ně pojem. A Gotthard měl našlápnuto do nejvyšších pater pomyslného rockového žebříčku. Ve Švýcarsku absolutní jednička. A pro svět skupina, která to umí.

Steve Lee měl dvě velké vášně. Hudbu a motocykly. A právě ta druhá se mu stala osudnou. Steve byl zrovna v zámoří, v Nevadě, na dvoutýdenní vyjížďce po Státech s kamarády motorkáři, mezi nimiž byla i jeho přítelkyně Brigitte Voss-Balzarini  a spoluhráč z kapely, baskytarista Marc Lynn. Asi padesát kilometrů před Las Vegas, v momentě, kdy skupina dvanácti motocyklů zastavila u krajnice, aby se převlékla do deštivého počasí, řidič kolem projíždějícího kamionu nezvládl jízdu na mokré vozovce. Smýkající se návěs s sebou strhl pět motocyklů, z nichž jeden srazil také Leeho. Ani přes oživovací pokusy zdravotníků se Leeho nepodařilo zachránit a 5. října v 16:13 místního času byl sedmačtyřicetiletý zpěvák prohlášen za mrtvého.

A takový byl Steve Lee…

Autor: Jiří Ručka | čtvrtek 7.10.2010 20:07 | karma článku: 18,90 | přečteno: 7797x