Earthshaker – videoklip, který mne totálně dostal.

Před několika dny mi poslal jeden známý muzikant odkaz na naprosto geniální videoklip ostrafské metalové sekačky Malignant Tumour.

Že jméno skupiny nikomu (nebo skoro nikomu) nic neříká? Škoda, protože zasvěcené fanoušky rock-metalové hudby tito „chachaři“ již dávno oslovili. Ostatní by se měli hudebně dovzdělávat, protože Malignanti už působí na hudební scéně bezmála 20 let, což není málo. Jejích koncertní vystoupení bývají vždycky zážitkem, jejích crust ´n´ roll drtí posluchače svou přímočarostí a jejích drsný sound nenechá chladnými ani „teplé bratry a sestry“.

Ogaři mají na svém kontě 3 alba a několik singlů. Nejnovější album Earthshaker vychází právě v těchto dnech. Ale již předešlá fošna In Full Swing ukázala pravou tvář skupiny. Ještě na splitu z roku 2006 R´n´R Engine se objevil geniální song Saddam Hussain Is Rock´n´Roll, ale to je jen zahřívací kolo. Na desce In Full Swing jsou už takové pecky jako We Are The Metal, kde si zakřičel Metááál jako host rockový matador Tomáš Hradil, kterého si pamatují určitě všichni fanoušci ostravské rockové bandy Trezor, která měla na začátku 90-sátých let minulého století slušně našlápnuto. Dalším hitem z tohoto alba je i skladba Dressed To Kill, jejíž název je totožný s jedním megahitem skupiny Kiss, s kterým ale nemá naštěstí nic víc společného. Geniálním „romantickým“ songem je i skladba Bristoll, s kterou si Malignanti užili svým „15 minut slávy“ jako předskokani na české části The Unholly Alliance Tour. Rozehřívali zde publikum thrashmetalové legendě - americkým Slayer. Krom nich jeli tour i Mastodon, Trivium a severští vikingové Amon Amarth.

Ale toto vše je jen takový předkrm před hlavním chodem. Titulní song Earthshaker z právě vycházející desky už všechny rozseká na cucky. A ke skladbě byl natočen i geniální videoklip, který kromě perfektního zvuku zaujme hlavně svým obsahem. Bilos (zpěv, kytara) jasně ukazuje, komu fandí ve fotbale, a na který český fotbalový mančaft zvysoka „sere“. A kterým „milovaným“ zadákem si nejraději utírá zadek je každému jasné.

Šimek (baskytara) jako správný radní touží po orloji na svém pracovišti a David (škopky) vzpomíná na slavnou hradní etudu, kdy na hradě „vykuřoval“ ochranku prezident Václav Havel. Korál (kytara) zase močí na neméně slavný „tančící“ dům, čímž dává jasně najevo, že mu je jedno, jestli je „patník“ roztančený nebo rovný jak pravítko. Po 15 škopcích už „tančí“ stejně všechny domy i v Ostravě. Takže Ostrava - Capital City...

 

Autor: Jiří Ručka | úterý 15.6.2010 21:38 | karma článku: 12,88 | přečteno: 2067x