Anette Olzon byla vyhozena z Nightwish!!!

Ano, tato zpráva obletěla včera celý metalový svět. Většina fanoušků si říká: „Konečně“! A říká si to právem, protože Anette nesahala Tarji Turunen ani po kotníky a Nightwish srážela dolů.

I když Anette Olzon prožila v Nightwish dlouhých 5 let, vydala s nimi 2 úspěšné alba Dark Passion Play (2007) a Imaginaerum (2011), kterých se prodalo celosvětově několik milionů, vždy se jen vezla ve stínu geniálního skladatelského umu Tuomase Holopainena.

Každý, kdo viděl živý koncert s Anette, mi dá za pravdu, že její koncertní projev byl „sedlácký“.

Za 1. nikdy nedosahovala pěveckých kvalit Tarji a ani jiných, v metalovém světě ostřílených zpěvaček.

Za 2. za její šatník, který používala na koncertech, by se nemusela stydět žádná vesnická buchta. Její puntíkované zástěry a sukýnky jsou už pověstné.

A co se vlastně 1.října 2012 stalo?

V pátek 28.září musela Anette kvůli své hospitalizaci v nemocnici v Denveru zrušit své večerní vystoupení. Ostatní členové kapely Nightwish se rozhodli, že koncert v Ogden Theater v Denveru odehrají bez ni. Na její post tak angažovali zpěvačky Elize Ryd (Amarante) a Alissu White-Gluz (The Agonist), které turné absolvují coby doprovodné vokalistky amerických Kamelot. Obě se pak představily ve skladbě Storytime, kde trochu komicky s nápovědou v ruce hodně improvizovaly. Elize na koncertě zpívala např. skladby Nemo a Over The Hills and Far Away. Když se to Anette dozvěděla, ztropila vichr a na svém blogu napsala: „Představa, že koncert je důležitější než lidé v kapele, je pro mě úplně nepochopitelná.“ 

V sobotu 29.září pak ještě vystoupila na večerním koncertě skupiny v Salt Lake City. Jenže to byl její poslední koncert s Nightwish. Zbylou část turné za ní odzpívá Floor Jansen, bývalá zpěvačka holandské skupiny After Forever a ReVamp. A tuto oficiální zprávu uveřejnili Nightwish na svém facebooku právě v pondělí 1.10.2012. Večerní koncert v Seattlu již odzpívala Floor. Koncert otvírala skladbou Storytime (jak jinak). A jak se vedlo Floor následující den v Crystal Ballroom aréně v Portlandu je možno slyšet na tomto dvacetiminutovém sestřihu.

Fanoušci na facebooku to ihned okomentovali:

Standa Malakay Skalický: „Konečně :D to jsme se načekali. Byla to kráva, který nebylo obdoby. PALEC NAHORU :)“

Martin Jahoda: „Nightwish s Anetou nebylo to pravé.Starší tvorbu od Tarji nedávala ani náhodou .Podle mě to takhle muselo dopadnout.Před pár lety jsme s kamarádem řešili že Floor by se do kapely hodila daleko více.Uvidíme“

Tomáš Meki Rak: „No už bylo na čase. To co předváděla letos na Mástrech srazilo Nightwish v mém žebříčku kapel celkem hodně hluboko.“

Ester Fleischmanová: „Konečně! :)) Já Anette nesnáším....Její uječenej hlas mi leze na mozek.Pokazila pověst Nightwish.Teď jenom doufám,že by se Tarja k nim vrátila :)).Floor by taky nebyla k zahození..Tarja je ale Tarja ! :))“

Marek Kalmageddon Ivančák: „konečne vytriezvel Nightwish a zbavil sa Anette !! :D“ 

A to bych mohl pokračovat donekonečna. Na oficiálním facebooku skupiny Nightwish se do této chvíle vyjádřilo cca. 6 000 návštěvníků. Pro většinu to je dobrá zpráva. 

Co dodat? Doufám, že Nightwish budou opět tou velkou skupinou, jakou byli před odchodem Tarji Turunen. A to jak na deskách, tak i koncertně.

Autor: Jiří Ručka | úterý 2.10.2012 14:36 | karma článku: 23,31 | přečteno: 8513x