Po internetu kolují informace s názvem „Darmožrout“.

Nedávno se ke mně dostala po internetu kolující výše uvedená informace. Týká se ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny Ing. Zdeňka Kabátka a jeho odměnách.

Měsíční plat pana ředitele je prý 225.000,-Kč a údajná roční odměna až 1.350.000,-Kč, což dohromady dělá 4.050.000,-Kč za rok. Když to přepočteme na dny, tak za každý pracovní den si pan ředitel vydělá 15.517,-Kč. K tomu si musíme ještě připočítat, že má pan Kabátek šest náměstků a dva další ředitele, kteří zřejmě nemají o moc nižší platy.

Pokud jsou to pravdivé informace, tak už asi všichni víme, proč nejen z tohoto důvodu chybí spousty peněz ve zdravotnictví. Proč se pak na nemocné děti a nákladné operace, které nechce pojišťovna proplácet, pořádají sbírky. Je to nehoráznost a i s tímto jevem musíme brzy něco udělat. Vím, že proti celkovým výdajům na zdravotnictví, které jsou na letošní rok plánovány na 235 miliard korun, je to jen kapka v moři, ale i tak to nějaké peníze jsou.

Mimochodem stejnou částku jako si pan ředitel vydělá za jeden den, si v naší republice vydělává velké množství lidí za celý měsíc. A tito stejní lidé pak odvádí zdravotní pojištění, aby se někteří vyvolení měli jako prasátka v žitě. To znamená, že tady VZP není pro lidi, ale lidé tady jsou pro pojišťovnu, aby si pojišťovna z jejich peněz mimo jiné velice dobře platila své vyvolené zaměstnance.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Rozvoral | čtvrtek 17.4.2014 9:56 | karma článku: 31,10 | přečteno: 1279x