Co může za ukrajinskou krizi?

Na tuto otázku existuje pouze jedna jednoduchá odpověď. Odpověď, která se dá vyjádřit pouhopouhými dvěma slovy.

Je to politickoekonomický systém. Ten systém, který umožnil ukrajinským oligarchům celou tuto zemi vytunelovat a rozkrást až do mrtě.

Jsem přesvědčen o tom, že kdyby zde fungovala přímá demokracie ve formě lidové iniciativy a lidového veta v rámci referenda s možností demokraticky odvolat jakéhokoli politika, tak by vůbec k takovýmto zvěrstvům nemohlo dojít. Je to jen další důkaz o tom, že je potřeba se touto otázkou urychleně začít zabývat, než se něco podobného začne dít i na jiných místech Evropy, nebo dokonce u nás. Naše země ještě tak rozkradená není a nemůžeme v tomto směru Ukrajincům konkurovat, ale co není, lehce může být, jelikož je k tomu docela dobře našlápnuto.

Po minulém článku, kde závidím Švýcarům jejich vypracovaný, spravedlivý, svobodný a demokratický politickoekonomický sytém, který již několik desetiletí pro blaho všech občanů výborně funguje a to aniž by byli součástí nějakého mezinárodního uskupení, je ukrajinská krize dalším důkazem toho, že se chtě nechtě přímé demokracii zcela jistě nevyhneme. Je velice dobře, že si již lidé v naší zemi začínají výhody systému přímé demokracie pomalu uvědomovat a abych řekl pravdu, vůbec se jim nedivím a budu ho i nadále prosazovat.

Autor: Radek Rozvoral | pátek 11.4.2014 10:06 | karma článku: 16,15 | přečteno: 575x