Byli politici ve Středočeském kraji nepoučitelní?

Nebo si mysleli, že pod svícnem á la Rath je nevětší tma? Jak jinak si vysvětlit to, že Evropská unie zastavila proplácení peněz v rámci operačního programu Střední Čechy.

Z výsledků auditu kontrolorů EU, který proběhl v létě minulého roku, totiž vyplynuly podezřelé „losovačky". U veřejných zakázek byly zjištěny neprůhledné výběry pomocí losování, neoprávněné vyřazení nejnižší nabídky nebo diskriminační kritéria. To vše patřilo k hlavním důvodům, proč Brusel zastavil proplácení peněz. V programu, u něhož se v minulém finančním období počítalo zhruba s 15 miliardami korun, zůstalo zmrazeno zhruba 4,6 miliardy korun.

Doporučil bych všem těm pánům z oranžové květiny (hejtman a senátor Řihák; starosta, náměstek hejtmana a poslanec Petera a další), kteří sedí na více politických židlí současně, aby přestali mudrovat, uznali, že se kvalitně dá dělat pouze jedna funkce a začali své podřízené pořádně kontrolovat, aby se již takovéto zjištění v budoucnu neopakovalo. Peníze z EU Středočeský kraj potřebuje jako sůl!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Rozvoral | pondělí 14.4.2014 10:04 | karma článku: 15,28 | přečteno: 482x