Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo tahá za nitky

Pamatuji se, jak jsem uslyšel poprvé předsedu VV Radka Johna v televizní debatě diskutovat. Řekl jsem si: "To by mohla být alternativa!"

Na samém počátku totiž bylo pro mne rovnítko, mezi stranou VV a Radkem Johnem. O VV jsem nikdy dříve neslyšel, do mého povědomí se dostala až právě díky zručnému rétorovi zvanému Radek John.

Jakmile však člověk usedne k internetu, aby se vycházející hvězdě podíval na zoubek, vyplave na světlo několik znepokojivých informací.

Detektivní agentura ABL Víta Bárty nebo přítel Pavla Béma, podnikatel Roman Janoušek jsou jména, při kterých tuhne úsměv na tváři. Roman Janoušek byl totiž muž,  který je s Pavlem Bémem a jeho politickou kariérou spjat již od počátku. V roce 2006 také velmi intenzivně  podporoval jeho volební kampaň.

Určitě to mělo souvislost se skutečností, že Roman Janoušek byl vždy tam, kde pršel zlatý déšť ze státních, či polostátních rozpočtových mraků. Ať už se jednalo o zisk z protidrogových programů, na něž stát vynaložil jen mezi roky 93 - 96 okolo půl miliardy korun, nebo založení společnosti, která se podílela na tunelování VZP pomocí zbytečného časopisu, který nikdo nečetl, a který stál dle auditu jednou tolik, než by bylo nutné. Lze pochopit, že Radek John je dobrý obchodník, který využil nabízenou příležitost. Problémem, alespoň pro mne je fakt, že peníze, které tryskaly z VZP do společnosti ORA PRINT a.s. mohly být využity například na tolik potřebné smlouvy s novými lékaři. Pokud si mám vybrat mezi předraženým časopisem na křídovém papíru v mé schránce nebo možností nečekat na akutní vyšetření u svého lékaře čtrnáct dní nebo celý měsíc,  vím přesně, co bych chtěl. Vím, že tu platí, že kdyby tu nebyla ORA PRINT a.s., okamžitě by se přisál jiný parazit, který by dychtivě sál veřejné prostředky. To je však argument, podobající se obhajobě dozorce koncentračního tábora, který tvrdí, že kdyby tam tu špinavou práci nedělal on, dělal by ji někdo jiný (dokonce třeba i horší!!)

Ve světle těchto skutečností není tedy již příliš překvapující další škraloupek, který u mne Radek John, jako člověk a hlavně politik, má. Jedná se o jeho rozhodnutí žít svůj druhý, tajný život vedle své nadmíru tolerantní ženy. Návrat do oné komunistické schizofrenní dvojakosti života veřejného a života soukromého. Ovšem s tím rozdílem, že za minulého režimu ten soukromý život žili partneři spolu. Aby ale nedošlo k mýlce. Nevidím žádný problém v tom, že měl Radek John poměr s jinou ženou. To je otázka instinktů a nemá to nic společného s morálkou. Někdo má instinkt lovce větší, někdo jiný menší. Nejedná se o zásluhy, ale výbavu. Takové věci se prostě mužům stávají. Ten  problém nastává až s tou jeho "ohleduplností".

Říkám si: Co když bude Radek John stejně ohleduplný i ke svým voličům, když jim zatají pro ně důležité informace? Kupříkladu já osobně bych chtěl vědět, jestli moje žena navštěvuje pravidelně svého potomka, kterého tají, a který se narodil již za našeho manželství. Co když si Radek John řekne, že skutečnost, že stranu VV financují podnikatelé, kteří za to budou něco chtít, by mohla voliče VV bolet a není proto třeba je zbytečně trápit. U sklenky dobrého vína by nám mezi čtyřma očima možná řekl, že tak to prostě v politice chodí, a že až se dostane k moci, vše se změní. A třeba by tomu i věřil. Koneckonců tu stále máme onu větičku: “V rámci možností.”

Ovšem ten největší problém VV vidím v tom, že předseda strany Radek John je zřejmě cosi jako mediální vějička. Nastrčená návnada pro voliče, kteří si nyní stranu VV spojují s populární osobou Radka Johna. To je však pouhá iluze, neboť ve skutečnosti má za stranu VV  právo jednat nikoli Radek John  jako předseda, ale milovník pitbulů Jaroslav Škárka, který je výkonným místopředsedou Věcí veřejných. Jak hezky to celé zapadá do obrazu Radka Johna, bývalého zaměstnance ORA PRINT a.s. a nynějšího (zřejmě) zaměstnance Věcí veřejných (a.s).

Tím, kdo má právo jednat za stranu VV je člověk, o jehož názorech si uděláte nejlepší obrázek díky upřímnému povzdechu, který umístil na svůj blog. Doporučuji jej všem mladým lidem, kteří snad někdy uvažovali o tom, že by volili VV. Nevolíte totiž ani tak  Radka Johna, ale tohoto člověka, který ve svém “povzdechu” říká:

“Do tramvaje nastoupím opravdu jenom tehdy, když není zbytí, protože špinavé sedačky, upatlaná madla, ukrajinští dělníci ve špinavých montérkách, kteří se na mě lepí ze všech stran a smradlaví a spící bezdomovci nejsou pro mě lákadla ve prospěch městské dopravy. To opravdu raději přetrpím přecpanou magistrálu a svých pět kilometrů do kanceláře si za půl hodiny autem odjedu a další čtvrt hodinu budu hledat místo na parkování.”

Co na to čtenáři pana Jaroslava Škarky?

Cituji dva názory, které vyjadřují převažující mínění čtenářů:

nesouhlas

Dobry den,

mam opravdu velkou radost, ze kandidujete v Plzni. vase nazory jsou zarazejici.  Doufam, ze i pro mlade plzenske volice neakceptovatelne. V Praze by vase sance byla minimalni, tak to zkousite v Plzni. docela by me zajimalo, jaky to ma smysl pro volice volit neznameho prazaka??S MDH v Praze mate pravdu, bohuzel je smutne, ze jako Johnuv kandidat s tim nehodlate nic delat a radsi budete vytvaret zacpy a smrdet nam chodcum a cyklistum pod nos. Dekuji za vasi sluzbu obcanum, bohuzel jste asi dalsi prospechar, ktery se snazi nacpat do politiky. Preju Vam hodne stesti pri zapoctech na pravech :-)

Nevolit VV!

Jestli mají VV za místopředsedu takového dinosauura jak vystřiženého z dob normalizace, pak tuto stranu nevolit. Pokud jsem se stal nepřispůsobivým občanem proto, že jezdím denně na kole do školy nebo do práce, pak nechápu co chce člověk s takovými názory dělat v politice. Jestli si někdo myslí, že mé sympatie získá směsí xenofobie, rasismu a bezohlednosti, pak je na omylu, pane Škárko!


Blíží se čas herců a loutek, které dovedně zpracují masy, aby ti, kteří jsou o tyto schopnosti ochuzeni, mohli v klidu tahat za šoupátka veřejných rozpočtů?

 

 

 

Autor: Jiři Robinson Roup | středa 5.5.2010 11:55 | karma článku: 20,62 | přečteno: 1352x
  • Další články autora

Jiři Robinson Roup

Nadějný bod zlomu v solární energetice

Rekordní účinnost a inovace v solárních technologiích, jako jsou perovskitové panely, transformují energetiku směrem k udržitelné budoucnosti

14.11.2023 v 16:12 | Karma: 9,35 | Přečteno: 506x | Diskuse| Věda

Jiři Robinson Roup

Ezobysnysu se u nás daří

Dokumentární film „Jedno pole“ promítaný v kinech, nabízí vstřícný pohled na ezoteriku a alternativní medicínu.

13.11.2023 v 12:06 | Karma: 6,24 | Přečteno: 193x | Diskuse

Jiři Robinson Roup

Novináři na straně teroristů?

Ve veřejném prostoru se objevily informace, že někteří novináři mohli být o teroristickém útoku na Izrael v předstihu informováni.

10.11.2023 v 10:24 | Karma: 8,56 | Přečteno: 297x | Diskuse| Politika

Jiři Robinson Roup

Převratné studie společnosti Neuralink na lidech: Nová naděje pro zdravotně postižené

Společnost Neuralink po souhlasu FDA hledá prvního člověka pro testování mozkového čipu. Cíl: obnovit autonomii postižených, hrát hry prostřednictvím myšlenek. Operace zahrnuje otevření lebky a zavedení implantátů.

9.11.2023 v 8:53 | Karma: 4,91 | Přečteno: 124x | Diskuse| Věda

Jiři Robinson Roup

O víkendu čeká TOP 09 sněm. Bude Válek místopředseda?

TOP 09 jde do Sněmu Pekarová: Adamová bez výzvy, Válek míří na místopředsedu. Napětí však vzrůstá kvůli potenciálním problémům ve vedení.

8.11.2023 v 20:43 | Karma: 6,94 | Přečteno: 259x | Diskuse
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Dvacetiletý řidič usnul a vyjel ze silnice na chodník, srazil čtyři chodce

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Stát pomocí AI zkouší šetřit práci úředníků. Propouštění nechystá

5. května 2024  19:30

Umělá inteligence (AI) postupně získává své místo napříč resorty, kde zejména slouží k automatizaci...

Ukrajina je na ruskou letní ofenzívu připravená, zaútočí příští rok, míní USA

5. května 2024  19:05

Sledujeme online Ukrajinská armáda je připravena zahájit v příštím roce další ofenzívu proti ruským okupačním silám....

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1658x
Ve dne technologický štvanec se slabostí pro aplikace a internet, večer politický fanoušek s uměleckou duší.memy.cz. Sledovat mne můžete na:  Twitteru - X