Eva a Vašek. Šňapsu pár flašek. A vítězství je naše

Divím se, že to ještě nikoho nenapadlo. A pokud napadlo, zatím to dobře tají. Ne že by se muzikantské duo Eva a Vašek nezapojovalo do předvolebních kampaní politických stran, naposledy třeba té "třešínkové", ale zatím se je nikdo nepokusil získat coby volební kandidáty. A přitom by strana, které by se to povedlo, měla vítězství téměř jisté.

Co mě k této úvaze vede? Inu osud, či spíše pracovní povinnosti mě shodou náhod zavály na jeden z jejich koncertů. A nad tím, čeho jsem tam byl svědkem, dodnes kroutím nevěřicně hlavou.

Nedozněla ani první píseň a sál nabitý k prasknutí začal připomínat ze všeho nejvíc jakési setkání náboženské sekty. Převážně starší ročníky se bujaře veselily, ještě před chvílí distingovaní důchodci se rázem proměnili v "ďábly parketu".

A v druhé části koncertu, když zazněla "Bílá orchidej" a láhvičky se šnapsem se začaly pomalinku vyprazdňovat, už vzhlíželi k Evě a Vaškovi s přímo exaktickým výrazem v tváři. Kontakt mezi publikem a účinkujícími fungoval dokonale, ostřílení hudebníci si dirigovali dav podle svého. Kdyby duo z podia divákům poručilo aby brejkovali, asi by neměli - berle neberle - problém.
 
A teď si představte, kdyby se Eva a Vašek kromě role umělců hráli i roli kandiátů politických stran. Předvolební mítink, ladná melodie s textem "Ten kdo zvolí třešnišničky, bude mít plné ledničky " či "S Jirkou bude prosperita, modří ptáci od koryta." Jistě nasměrovala rozjařený dav tím správným směrem. Tedy k volebním urnám s tím správným lístkem.

Možná si říkáte, co je to za zcestnou úvahu. A já, přiznávám, o ní také postupem času začínám pochybovat. Ale zkuste zajít na nějaký koncert Evy a Vaška a třeba vás podobné myšlenky také přepadnou :-))))))))))))))))))))))))))))

Autor: Jaroslav Roubal | čtvrtek 14.5.2009 9:46 | karma článku: 26,96 | přečteno: 2385x