Vánoční dárečky, co si pro nás připravili SÚKL a Ministerstvo zdravotnictví

Státní ústav pro kontrolu léčiv se spolčil s Ministerstvem zdravotnictví a společně se domluvili, že nám, občanům, připraví krásné Vánoce a ještě krásnější Nový rok.

Začněme u SÚKLu. eRecept je v plném proudu, elektronicky se předepisuje vše od Paralenu až po předraženou "marjánku" a všichni se máme fajn. SÚKL sliboval, že eRecept je budoucnost a jednou z budoucích výhod bude ta, že na jeden recept (tedy jeden čárový či QR kód) si budeme moc nechat vystavit větší počet léků.

Tedy, babička, která by si šla s chytrým telefonem (o úhlopříčce 7" a více, samozřejmě) k lékaři, by si svých 10 léků nechala předepsat na jeden jediný předpis, a v lékárně by ukázala jeden krásný QR kód a svět by byl hned zelenější. Doposud bylo možno na jeden recept předepsat až 2 léky.

Ovšem SÚKL a MZ ČR zakročili a omezili maximální počet léků vystavených na jeden eRecept na JEDEN lék. Takže ani DESET, ani DVA, ale JEDEN lék. Změna platí od 1. 1. 2020. Super, že? Možná za tím bude lobby chudáčků doktorů, kteří dostávají za každý předepsaný recept peněžní bonus. Nádhera.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Rotter | čtvrtek 19.12.2019 10:01 | karma článku: 20,41 | přečteno: 794x