Češi by měli být vzteklí!

Tak si tu právě čtu Kovandův komentář. V šílených zprávách posledních pár měsíců se ukazuje, že naše země a lidé v ní se dočista zbláznili.

Naše země je jeden z největších vývozců elektřiny. Spoustu energie vyrobíme a hodně energie přeprodáme za těžké prachy. Měli bychom tedy jako země a lidé v ní mít elektřinu levnou, stejně jako Arabové prodávají benzín, tak ho prostě mají levný, protože ho mají tolik, že ho mohou za těžké prachy vyvážet.

Ale ne. My elektřinu prodáváme a máme ji draho jako ****. To, že Itálie má elektřinu drahou, dobře jim tak, když si ji neumí vyrobit.

Ale je to prostě pecička, že. ČEZ v českých podmínkách s těžkou státní podporou za NAŠE prachy postaví elektrárny, postaví rozvodnou síť a udržuje to v chodu a pak jde do Lipska nebo do Saksenhausenu nebo do Dachau či kam, a tam tu elektřinu v podstatě prodá sám sobě a tedy nám, lidem, za šilené prachy. Něco si za ty šíleně vysoké prachy od nás vemou i Němci, ale těm je to jedno, protože mají tak velkou kupní sílu, že přehazujou prachy na hromadách vidlema a i hloupej popelář se tam má jako prase v žitě.

ČEZ se ale zachová jako odpovědný hospodář a morální odpad, a tak prostě za vysoké prachy prodá, protože může a CEO si namastí kapsy. ČEZ půjde ale ještě dál a, protože je situace na trhu dobrá, prodá radšik za těžké prachy i budoucí produkci na rok či dva dopředu.

Už jen tahle fakta by měla automaticky vést pomalu k ozbrojené revoluci.

Jen počkejte. Až dojde sérií hloupých řešení (z neschopnosti či ignorance) k rozbití střední třídy, tak začne peklo.

Řešení? Ano, to co jsem říkal 3 měsíce zpátky a o čem se nyní začíná mluvit. Kompletní vyplacení všech akcionářů ČEZu za fixní částky, okamžité zestátnění, prodej na burzách pouze přebytků a uspokojení domácí poptávky za férové ceny. Protože, pokud ČEZ vyrobí 1 kWh za 1 Kč, prožene systémem za 6 Kč a prodá Frantovi do Pičína za 10 Kč, pak je něco špatně.

Zatraceně špatně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Rotter | pondělí 29.8.2022 12:35 | karma článku: 35,37 | přečteno: 1354x