Zubatá stále číhá za bukem

Ano, stále je tu možnost, že se otráví další netrpěliví pijáci. Pominu-li, že veškerá varování alkoholikům nedochází a stále zkouší štěstí v levném štamprdleti, pak se dá s úspěchem polemizovat se zoufalým návrhem srandovní prohibice.

Při zmínce o prohibici jsem „vypustil“ tento blog: http://rottenberg.blog.idnes.cz/c/287521/Ptakovina-nejptakovinatejsi-plosna-prohibice.html#t2 a v komentářích jsem nalezl příspěvek od „markyz.Gero z 15.9.2012 12:33“, který cituji celý bez oprav, protože se nemohu jinak s autorem spojit: „jak můžete tak kategoricky tvrdit že původ zjistit nepůjde, trpělivou prací se na ten řetězec přijde to je v silách policie, jakou nejistotu? myslíte tu že nikdo neví kde je jed teď? a co navrhujete? půjdete to testovat na sobě? říkám snad něco jiného než y, v ano razantní kontroly a jít po zdroji ale do té doby? nechcete snad tvrdit že všichni budou odpovědní a přesto že si nejsou jistí zda jed ve flašce je či není tak ji neprodají, nevypijí, vzal byste si na sebe tu odpovědnost zrušení zákazu s tím že každý další mrtvý jde na vaše triko“

Mé triko zůstalo čisté, jen chci dodat, že policie začala konat, tedy opravdově, ale až po dosažení varujícího počtu mrtvých. A výsledek? Našli dva podnikavce, kteří asi nevěděli, co způsobí, jen si chtěli trošku nakrást. Zní to hezky, když se napíše, že mohou dostat až výjimečný trest, jenže nikdo nesoudí ty, kteří uvolnili cesty methanolu do republiky bez omezení a bez kontroly. Výsledkem je, že někde číhá v patnácti tisících litrů (v lahvinkách) zubatá, v lepším(?) případě bílé hole. Víme, což jsme věděli již přede dvěma lety, že jde o rozsáhlou síť černého obchodu s akloholem. A kdo zaplatí? Přece ti, kteří MUSÍ vylít vše, co zavání alkoholem a je odzátkované a není doklad o původu. Ruku na srdce, kdo si střádá účtenky i u drahých lahví třeba deset let? Mají však slíbeno, že se jim vrátí spotřební daň.

Mimochodem, když jde o peníze, tak by mě zajímalo, kolik to náš stát již stálo. Budeme také tak „spravedliví“ k těm, kteří pili, co teče, stejně jako v případě člověka uštknutého svým hadem, aby si platil léčbu sám? 

Černý trh je prý jako chobotnice, takže se jen sečtou ztráty na penězích a na životech a vše pomalu ztichne. Jak dlouho existuje vědomí o AIDS. A stále přibývají další případy. Ono se to u nás tak nebere, jde jen o jednotlivce a někdy z „nevhodné“ sociální skupiny. Tak to bude i s alkoholem. „Absťák“ je prý horší než smrt?

Nepůjde o nový adrenalinový sport? Panák na stojáka!

Autor: Ivo Rottenberg | středa 26.9.2012 20:40 | karma článku: 6,91 | přečteno: 686x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42