Ptákovina nejptákovinatější – plošná prohibice

Kde dosud žil pan ministr Heger? Totální selhání státní moci.  Zákaz na Čechy přece v ničem neplatí, a že by přestali bumbat... Prohibici přeci zažili kdysi dávno v USA. Výsledkem byl vysoce sofistikovaný černý trh.

O penězích z alkoholu již dlouho vládní šašci věděli. Ti umí jen pracovat s různými druhy daní, jinak je jim vše lhostejné. On z toho vždy některý z nich profituje. Byla již dořešena „rumová aféra“? A byla na jejím příkladu upravena pravidla, která by nedovolovala dovezené čisticí prostředky „transformovat“ třeba na RUM?

 Asi by se mezi policajty dali spočítat na prstech ti, kteří o černých palírnách nevěděli. Dnes se s velkou pompou odhalují. Prý hrozí panika, chudáci násoskové se bojí. A stačilo by jen nechlastat. Hlavně, že se již „podařilo“ dovézt protilék z Norska. Někteří skutečně nemocní však nedostanou své léky, protože VZP už na ně nebude mít? Ideální by pro státní šikuly bylo, kdyby šlo proti metanolové otravě očkovat. To by bylo nakoupeno injekcí!

Jenže ono to začíná u řízení kontrol, celníků a také nedůsledností při odhalení „závad“ při kolkování lihovin. Máme na to hromadu institucí, a nic...

Tento chlív nezachrání prohibice. Tou jsme světu jen pro srandu. U nás dokážou jen sebrat trhovcům v tržnici pomalovaný trička, a stejně nikdy nezjistí, odkud jsou. Při tom takový chlast nejde jen tak schovat, a přesto se tu distribuuje po hektolitrech.

 Dovedete si představit, jak to skončí? Jistě to vybublá, protože drobní práskači z řad přichycených stánkařů „odhalí“ své zdroje, ti budou potrestáni a možná, že poví, odkud oni metanol mají. Ti velcí samozřejmě zmizí, a tak se kauza odloží. Mezi tím nám předhodí ke sledování jinou politickou aféru a život půjde dál. Při tom si některý "čistý" výrobce nebo distributor namastí kapsu, protože zaplní díry na trhu.

Asi již nebude pití alkoholu potěšením jako dřív. Čas to „zhojí“ a prohibicí budeme slavní. 

 

 

 

Autor: Ivo Rottenberg | sobota 15.9.2012 10:11 | karma článku: 23,66 | přečteno: 1431x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42