Netušil jsem, že koalice ČSSD a ODS v Praze je tak křehká,

když jsou jedni „za vosumnáct“ a druzí „bez dvou za dvacet“. Potíž je asi v tom, že u kmotříčků to funguje jako v tajných službách. Mám na mysli dvojité agenty. I pro zkušeného gynekologa je rozhodování o tom, kde lze pražské kase pustit žilou, těžký porod. TOP 09 se domnívá, že odřízne kmotry. To se asi mýlí, on totiž kmotr to nemá napsané na čele, ale na bankovním kontě. A ani slovutní páni soudci nevědí, kdo je a kdo není ten pravý. Třeba jako u pana Březiny se ukázala spravedlnost, jak ji známe z obrázků, se zavázanýma očima.

Pražák snese dost, ale to, co se na magistrátu děje, si již říkalo o defenestraci. Dobrý hospodář by měl zděděnou hřivnu rozmnožit, což si nová garnitura špatně vyložila. Hřivnou jsou tu jen dluhy, které nyní narůstají. Tak se zkusí další varianta, to aby se ukázala dobrá vůle.  A bude se jednat se stranou, která de iure zvítězila, leč komplotem mezi ODS a ČSSD se dostala do opozice. Jenže má ve svém středu bývalého guvernéra Národní banky a ministra financí. Ano jde o TOP 09. Jenže je to dost ošidné, protože při hlubší kontrole hospodaření, ke které se jako strana v opozici obtížně dostávala, může také někoho pořádně klepnout přes prsty.

Asi to nemusí tak fungovat, protože ČSSD byla také u korýtka, takže může dál klidně hlasovat s ODS proti krokům „topky“, i když přichází o křesla v Radě. Rozhodně si nemyslím, že by nyní celé zastupitelstvo hlasovalo pro odvolání primátora Svobody, když přece všem (zastupitelům) vyhovoval. Jó, nebude to mít TOP 09 jednoduché, i když by její pražský lídr měl být primátorem, ale dát okamžitě trh kůži nového primátora? Je lepší kvalifikovaně fungovat v rozpočtovém výboru, než jako primátor vystupovat v médiích.

Nepředpokládám, že prostý občan zaznamená tu koaliční taškařici na magistrátu. Také si nedokáži představit program nové koalice, zvláště když je tento magistrátní „rychlík“ rozjetý.

A již vůbec si neumím představit ty debaty o sestavování nového programu, který by měl doznat změny s ohledem na rozdíly volebních programů TOP 09 a ČSSD. Mám ovšem nepříjemný pocit, že kulišáci v ČSSD vymysleli kulantní zbavení se odpovědnosti za dluhy, a TOP 09 jim do té dluhové pasti skočila. Myslím, že se budeme ještě divit tomu, co se dá v Praze ještě rozkulačit.

Tady pro občana asi nebude platit, že víra uzdravuje, zvlášť pokud jde o pražskou kasu...

Autor: Ivo Rottenberg | pátek 25.11.2011 16:00 | karma článku: 12,45 | přečteno: 793x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42