Konec dívčí války, Karolína Peake není blondýna,

proto opouští Věci veřejné i s několika poslanci, kterým se nelíbí politické hrátky této „strany“. Nebudou zakládat, alespoň zatím, novou stranu, ale platformu. Snad se domnívám dobře, když řeknu, že to může být snaha dokončit realizaci volebních slibů VV. Nevěřím, že to bylo náhlé rozhodnutí, když Bárta opět kličkoval kolem veřejně daného slibu o svém odchodu z politiky. Ani Bártův fór, s kandidaturou na plzeňského hejtmana, nezabral. Ještěže někdo spočítal, že pro udržení koalice na větvi nebo u vesla, či koryta, stačí 7 (slovy sedm) véčkařů hlasujících s ODS a TOP 09.

Blíží se doba, kdy bude mezi neslušným označením i slovo véčkař. Je to tak, jde o politiky, kteří si „cintali pentli“ ve svých volebních programech. Slibovali až do aleluja, jen nám neřekli, oč jim ve skutečnosti jde. Kdyby si alespoň jednou poslechli, co třeba před týdnem říkali. Ne, to nemá obdoby.

Já bych měl být vlastně zticha, protože jsem tuto sebranku volil. Řekněte, kdo to tehdy mohl třeba jen tušit. John z Novy měl být varováním, že není něco košer, ale že tam bude úplná „zlatokopecká garda“, to asi netušil nikdo. Ono je to pro nás dobré „na vyučenou“. Naštěstí se snad podaří platformě Karolíny Peake udržet, co zbylo z politické kultury. Do příštích voleb, pokud se jí politika nezošklivila, by měla jít s novou stranou. Vím, není to originální, ale funguje to.

Volební program by měla tato strana mít střízlivější bez silných slov, ale takový, který mohou očekávat voliči od politiků, kteří již nechtějí zapírat sliby jim dané. Je to jistě prosté, ale získat zpět alespoň trochu důvěry v politiku a politiky vůbec, si vyžádá moc poctivé práce. Věci veřejné se již nyní řítí do propadliště dějin. Naštěstí politika není bulvár a podvodný novinář se odhalí sám. Ani Johnův bolestínský nářek o druhém Sarajevu nikdo nebere vážně. Čo bolo, to bolo...

Prý nyní stojíme nad propastí a naši politici snad neudělají rozhodný krok vpřed.

Autor: Ivo Rottenberg | středa 18.4.2012 11:30 | karma článku: 17,05 | přečteno: 1364x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42