Klaus nad všechny lobbisty

a jako Meveděvův kamarád hodlá u nás prosazovat ruské zájmy. Vzpomínám, jak kdysi „přivezl“ Mečiar z Ruska pracovní příležitosti pro mnoho našich dělníků a dokonce si nepamatuji, kdy Rusáci nějakou smlouvu dodrželi. Klaus ho měl vzít na sever Čech, kde nám okupanti z roku 1968 nechali své „přebytky“, jejichž likvidaci také smlouvou „stvrdili“. O Milovicích nemluvě. Už se nedozvíme, které z těchto nových „úžasných“ smluv zkrachovaly. Jim jde přece jen o Temelín jako revanš, že jsme jejich vojáčky poslali šupem domů.

A že jsou zmanipulované volby jejich záležitostí? To přece známe již od Brežněva. Škoda, že Klaus Medveděvovi a spol. leze do řiti, jakoby si myslel, že nemáme paměť. Nevzpomínáte? Nevměšování se zde myslí tím, že se asi optat nesmíme, vždyť je přece všem jasné, že bývalý šéf gestapa, pardon, KGB bude prezidentem a Medveděv premiérem. Hrají se světem takovou hru na demokracii. Potíž je v tom, že nedovolili opozici, aby se mohla zúčastnit voleb. A všechny nás drží „na uzdě“ plynem a ropou. To bude celá Evropa ještě dlouho „platit“ za liknavost, kterou se chtěla odpoutat od závislosti na Rusku, protože se domnívala, že jde o solidního partnera.

A pokud jde Temelín? Přece nemusíme budovat další bloky, když elektřinu vyvážíme. Jde jen o zisky ČEZu, kterému Klaus hodlá přihodit „partnera“ s pindy o tom, jak se naše firmy budou na akci podílet. Jaképak rozhodování, když si Medveděv a Klaus už plácli. A to se hádáme u srandovních zakázek o výběrová řízení. Jsou nutná i pro nákupy hajzlpapírů do úřadů, ale takový odborník na jaderné elektrárny, jako je Klaus, žádné výběrové řízení pro Temelín nepotřebuje. Bude to jistě výběr, asi podle příkladu ruských voleb.

Docela těším, až Klausovi skončí prezidentování. Škod už napáchal dost...

Autor: Ivo Rottenberg | pátek 9.12.2011 9:15 | karma článku: 22,63 | přečteno: 1082x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42