Janouškova hvězda nepadá vzhůru, jako ve filmu, spíše naopak

Ani nevím, čím začít. Je to zvláštní situace v české kotlince. Asi by tu měl být Sherlock Holmes s doktorem Watsonem, protože pro naši policii jsou asi „nové“ kauzy nepřekonatelnou překážkou. Smotalo se tu několik případů, a nikdo skutečně neví, kdo koho smí a kdo koho musí vyšetřovat. V samotném policejním sboru se ani neví, kdo s kým, o čem a pro koho, vlastně funguje. Trochu se zpožděním se policejní ředitel rozhodl, že hlavy, které „vyčuhují“, hodlá odstranit. Nezáviděníhodná situace: taková síť, kterou by ani pavouček neutkal lépe.  

Ještě není jasné, kdo ještě patří k nedotknutelným, kdo již ne. Jistě po zkušenostech se zapojením justičních „kamarádů“ v kauze Čunek, se budou odvíjet kauzy odposlechů jistě sofistikovaněji. Kde začít? U státních zástupců? Ne, ti zatím bojují mezi sebou. Tak asi u odposlechů. Jen úkol není jasný. Je zajímavý obsah nebo to, kdo za nimi, resp. za jejich postupné uvolňování pro média, stojí. Podle toho, kolik lidí máme mezi odborníky na úpravy a výrobu zvukových scén, se musí nejprve ověřit „pravost“ obsahu.

Číšník, JUDr., politik a člen představenstev několika subjektů a lobbista a já nevím, co ještě, v jedné osobě jménem Roman Janoušek i po jasném obvinění ze způsobení autonehody pod vlivem omamných látek, jistě vše dokáže zpochybnit. Také se ukáže „pochybení“ policie při vyšetřování, jako důvod ke zproštění stíhání pro procesní chyby ve vyšetřování. Takže to asi nebyla neschopnost, ale účelná výroba chyb při vyšetřování.

A jak to vypadá, tak v síti „spravedlnosti“ asi uvízne MUDr. Pavel Bém, český lékař-psychiatr, politik a horolezec, bývalý pražský primátor, kterému mateřská ODS odpírá podporu. Pro ODS je to výborná příležitost „vyprat“ své špinavé prádlo z jedné vody na čisto. Na magistrátu je toho k praní dost a takový horolezec přece snese vše. Ostatně, víckrát ho „zabít“ nemohou.

Sama policie má také co řešit. Co však ze všech kauz bude předhozeno nám, sprostému lidu, ani ve snu netuším. Myslím, že by se z toho dostali, kdyby se podařilo sestavit vyšetřovací komisi. Asi Parlamentní, to by bylo vůbec to nejlepší. Už je mnoho politického svinstva nahromaděno ve všech patrech politiky, a viditelná kauza je příležitostí, poukázat na „protikorupční“ cíle napříč politickým spektrem.

Odposlechy a Janoušek s Bémem jsou asi buližníkem naší demokracie

Autor: Ivo Rottenberg | úterý 27.3.2012 20:30 | karma článku: 9,37 | přečteno: 720x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42